10 Nisan 2014 Perşembe

Böceklerdeki müthiş sanat, Resimler


Böceklerdeki müthiş sanat, Resimler
Her hayvan Allah'ın muhteşem sanatını yansıtır.

Yüce yaratıcı Allah’ın yarattıkları muhteşem varlıkların doğadaki yaşamları ve görmeye değer görüntüler.
Resimlerde gördüğünüz her böcek Allah’ın muhteşem yaratışına çok güzel bir örnek. Doğada böyle muhteşem güzellikte yaratılan milyonlarca böcek var. Böcekler yeryüzündeki en kalabalık topluluk. Binlerce üyeden oluşan bir kolonide olağanüstü çalışkanlık, fedakarlık, kardeşlik ve yardımlaşma örneği sergiliyorlar. Bütün bunları Allah’ın ilhamıyla yapıyorlar. Binlerce arıdan oluşan bir arı sürüsü o muazzam düzgünlükte kovanları, içlerindeki şifa dolu balları kendileri yapmıyorlar. Yine binlercekarıncadan oluşan kör bir termit sürüsü metrelerce yükseğe uzanan yuvalarını kendileri yapmıyorlar. Hepsi Allah’ın ilhamıyla hareket edip kendilerine emredileni yapıyorlar. Sürüden tek bir tanesi çıkıp da Allah’ın emirlerine karşı gelmiyor. Hepsi kendilerine verilen görevleri kusursuz yerine getiriyorlar. Bütün bunların evrimle, tesadüfler zinciriyle, zararlı mutasyonlarla var olmaları mümkün değil, hepsi yüce Rabbimizin eseri.
“İşte Rabbiniz olan Allah budur. O’ndan başka ilah yoktur. Herşeyin yaratıcısıdır, öyleyse O’na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir”. (Enam Suresi, 102)
bc4
Böceklerdeki müthiş sanat
Böceklerin türü ve sayısı o kadar fazladır ki, bilim adamları bu konuda kesin bir rakam veremiyorlar.
Son yapılan çalışmalara göre böcek türlerinin tahmini sayısı 2 ile 30 milyon arasında. Bu türlerin içinde sadece 370.000 adeti tanımlanabilmiş, ayrıca 15.000 kadar fosil böcek türü bulunmuştur.
bc3
Böceklerdeki müthiş sanat
Bugün bilinen hayvan türlerinin dörtte üçünü böcekler oluşturur ve tahmini sayıları 1 trilyondan fazla, toplam ağırlıkları ise 2,7 milyar ton olarak belirtilmektedir.
bc2
Böceklerdeki müthiş sanat
Bu rakam 45 milyar insanın toplam ağırlığına eşittir. Yani yaşayan her insan başına 170 milyondan fazla böcek düşer.
bc1
Böceklerdeki müthiş sanat
Her bir yaratılış mucizesi müminin kalbinde müthiş bir etki oluşturur, her canlı Allah’ın sonsuz aklını, ilmini ve sanatını yansıtır. Tabii görebilen gözler için, hissedebilen kalpler için…
bc5
Böceklerdeki müthiş sanat
O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder