29 Ocak 2015 Perşembe

Charlie Hebdo’da adamlar kendi resimlerini çiziyor, peygamberimizi değil…


Charlie Hebdo’da adamlar kendi resimlerini çiziyor, peygamberimizi değil…
Kimse kimsenin diniyle ve maneviyatıyla alay edemez, bu fikir özgürlüğü değil, hakarettir.

Charlie Hebdo dergisinde peygamberimize yönelik bir saldırı yapılmıyor, adamlar kendi resimlerini çizip kendileriyle alay ediyorlar. Müslümanlar neden bunları ciddiye alıp neden tepki gösteriyorlar, neden yangına körükle gidiyorlar anlaşılır gibi değil.
Müslümanların Kuran’a göre bu cahilce ve çirkin hareketlerle hiç muhatap olmamaları gerek. Ne diyor ayette:
"Sizin dininiz size, benim dinim bana." (Kafirun Suresi, 6)
O Rahman (olan Allah)ın kulları, yeryüzü üzerinde alçak gönüllü olarak yürürler ve cahiller kendileriyle muhatap oldukları zaman "selam" derler. (Furkan Suresi, 63)
Ne diyor ayette Allah, cahillerle karşılaştıklarında “Selam verip geçerler” diyor, “öfkelenirler, saldırırlar, öldürürler” demiyor.
Allah ayetinde iman edenlerle alay edileceğini bildiriyor, ama bunu yapanlar cezalarını ahirette buluyorlar.
Doğrusu, 'suç ve günah işleyenler,' kimi iman edenlere gülüp-geçerlerdi. (Mutaffifin Suresi, 29)
Artık bugün, iman edenler, kafir olanlara gülmektedirler. (Mutaffifin Suresi, 34)
Tahtlar üzerinde bakıp-seyretmek suretiyle. (Mutaffifin Suresi, 35)
Nasıl, kafir olanlar, işlediklerinin 'feci karşılığını gördüler mi?'(Mutaffifin Suresi, 29-36)
Fransa’da yaşananlar ilk değil, son da olmayacak. Burada asıl önemli olan Müslümanların oyuna gelmemeleridir. Din adına, İslam adına Müslüman asla teröre ve cinayete karışmamalıdır. Kuran’da uygun görülen tavır cahillerle hiçbir zaman muhatap olmamak ve onların sözlerini ciddiye almamaktır. Onlar kendileriyle gülüp alay ediyorlar. Bu çirkin tavırları Müslümanları hiç ilgilendirmez. Müslüman asla din adına, peygamber adına, İslam adına saldırıya ve teröre yeltenmez ve bunları teşvik etmez. Çünkü bu yapılan cahilliğin karşılığı hiçbir şekilde “öldürmek” değildir. Masum bir insanı öldürmenin karşılığı (Allah’ın dilemesi dışında) sonsuza kadar cehennemdir. Bu yüzden Müslümanların tamamen akılcı ve Kuran’la hareket etmesi, herkesi yatıştırması, dinimizde esas olanın barış ve sevgi olduğunu tüm dünyaya göstermeleri gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder