28 Aralık 2014 Pazar

Bir Kuran mucizesi paylaşalım: Uykuda kulakların aktif olması


Bir Kuran mucizesi paylaşalım: Uykuda kulakların aktif olması
Bugünde müminlerin imanlarına iman katanKuran Mucizelerini sizlerle paylaşmaya devam etmek istiyorum. Rabbimiz Kuran’ı tüm insanlığa yol gösterici olarak göndermiştir. İçinde keşfedilmemiş birçok mucize gizlenmiştir. Allah Kuran’da bütün Kuran mucizelerine rağmen insanlardan bazılarının inanmayacaklarını ve iman etmeyeceklerini şöyle bildirir:
Biz kitabı üzerine yazılı bir kağıtta göndersek ve onlar elleriyle dokunsalar bile, inkar edenler, tartışmasız: "Bu apaçık bir büyüden başkası değildir" derler. (En'am Suresi, 7)
Allah'tan başka bir hakem mi arayayım? Oysa O, size kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (En'am Suresi, 114)
Yazılarımda her zaman söylediğim gibi Kuran mucizeleri insanların Allah’a olan bağlılıklarının artmasına ve imanlarının derinleşmesine vesile olur. Bugün Kuran’da bahsedilen “uykuda kulakların aktif olması” mucizesine değinmek istiyorum.
Böylelikle mağarada yıllar yılı onların kulaklarına vurduk (derin bir uyku verdik). (Kehf Suresi, 11)
Yukarıdaki ayette geçen "kulaklarına vurduk" ifadesinin Arapçası "darabe" fiilidir. Arapçada bu fiil, mecazi olarak "onları uyuttuk" anlamını taşımaktadır. Ayrıca "darabe" kelimesi kulakla beraber kullanıldığında "kulağın duymasının engellenmesi" anlamı da taşımaktadır. Ayette uyku ile ilgili sadece işitme duyusuna dikkat çekilmesi ise aslında çok önemli bir bilgi içermektedir.
Bilim adamlarının keşiflerine göre kulak, insan uyurken aktif olan tek duyu organıdır. Uyanmak için saatin alarmına ihtiyaç duymamızın sebebi de budur. Allah'ın Kehf Ehli ile ilgili olarak kullandığı "kulaklarına vurduk" ifadesinin hikmeti de, söz konusu gençlerin işitme duyularının kapatıldığına ve bu yüzden uzun yıllar uyanmadan uykuda kaldıklarına işaret olması muhtemeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder