28 Aralık 2014 Pazar

Çocuğu olacak tüm anne babalar seyretmeli, bir çocuğun yaratılışı


Çocuğu olacak tüm anne babalar seyretmeli, bir çocuğun yaratılışı, Video
Bir bebeğin dünyaya gelmesi için her detay Allah tarafından ince ince yaratılıyor.

Bugün seyrettiğim ve gerçekten çok etkilendiğim bir videoyu tüm anne vebabalarla paylaşmak istiyorum. Gözle görülmeyen bir spermin ve yumurtanın birleşmesiyle nasıl muhteşem bir yaratılış başlıyor, nasıl tek bir hücre gören, duyan, akleden, hisseden, konuşan, düşünen bir insana dönüşüyor. Muhteşem bir süreç, muhteşem detaylar, çok olağanüstü bir yaratılış mucizesi. Aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz:
Allah şöyle buyuruyor bir ayetinde: “Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa Yaratıcı biz miyiz? ”(Vakıa Suresi, 59)
Bu video dünyaya gözlerini açan her insanın Allah tarafından nasıl çok büyük bir sanatla yaratıldığının apaçık bir göstergesidir. Anne ve baba sadece bir vesiledir, çocuk onlara Allah tarafından emanet edilmiştir. Çocuğun gerçek sahibi Allah’tır. Anne ve babaya düşen o çocuğu imanla, Allah sevgisiyle dolu yetiştirmektir.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir. (Mü'minun Suresi, 14)
Hepimiz Allah'tan geldik ve hepimiz O'na döneceğiz, tüm insanların sahibi Allah'tır ve her insan O'na kul olmak için yaratılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder