12 Mart 2015 Perşembe

Deccal ne zaman çıkacak, alametleri neler?


Deccal ne zaman çıkacak, alametleri neler?
Deccalin, şeytanın zincirlerinin açıldığı bir çağdayız. Deccal'in zincirlerini kıran Hz. Mehdi'dir.

Ahir zamanda Hz. Mehdi’ye düşman olarak çıkacak olanDeccal hakkında peygamberimiz hadislerinde şöyle detaylar bildiriyor:
Deccal imanın ferasetiyle tanınacak:
“(Deccal’in) O’NUN İKİ GÖZÜ ARASINDA (KAFİR) YAZILIDIR. OKUMAK BİLEN DE BİLMEYEN DE RAHATLIKLA BUNU OKUYACAK…” Nitekim diğer rivayetlerde de bu kelime hece harfleriyle (K.A.F.R.) şeklinde varit olmuştur… (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 226)
Deccal Hz. Mehdi’ye en çok saldırıda bulunandır:
Ebu Said el Hudri radıyallahu anh rivayeti; “… DECCAL O MÜMİN KULU KESMEK İÇİN YAKALAR, FAKAT BU SIRADA ONUN BOYNU İLE KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ARASI ALLAH TARAFINDAN BİR BAKIR LEVHA HALİNE GETİRİLİR DE ARTIK DECCAL O’NU KESMEYE HİÇBİR YOL BULAMAZ. BU SEFER DECCAL ONU İKİ ELİ VE İKİ AYAĞI İLE YAKALAYARAK FIRLATIR ATAR. İnsanlar deccal onu bir ateş içine attı sanarlar. Halbuki o mümin zat bir cennet içine atılmıştır.” (Sahih-i Müslüm Kitabul Fiten. Bab Hadis No:113- İmam Şarani, Kurtubi Tezkire s. 488)
Deccal ilahlık iddia eder:
(Deccal) Çıktığı zaman … herkes onu sahici bir mürşit sanıp peşine takılacak, sonra Küfeye gelince aynı şekilde çalışmalarını sürdürecek, derken PEYGAMBERLİK İDDİA EDECEK… Bunu gören akıl sahibi kişiler ondan ayrılacaklar…DAHA SONRA ULUHİYET (İLAHLIK) DAVASINDA BULUNACAK… HAŞA BEN ALLAH’IM DİYECEK…. (Taberani bunu Sahabi olan b. Mutemerden böyle rivayet etmiştir.”) (Medineli Allame Muhammed B. Resul El- Hüseyni El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 212)
Deccal gizli hareket eder:
Deccal yola çıkıp ilk defa Dımışk şehrinin doğuya bakan kapısının yanına gelecek… ARANACAK, FAKAT YAKALANMAYACAK… Sonra Kisve nehrinin sularının yanında görülecek… ARANACAK, NE TARAFA GİTTİĞİ BİLİNMEYECEK… (Sahabi b. Mutemer’den rivayet edilmiştir; El Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayıncılık, İstanbul, 2002, s. 213)
Şimdi Deccal’in hadislerde nasıl bildirildiğine dair resimlerimize bakalım:
Deccal 1 Deccal 2 Deccal 3 Deccal 4 Deccal 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder