9 Kasım 2014 Pazar

Hz. Mehdi 32 yaşında hapisten çıkacak…


Hz. Mehdi 32 yaşında hapisten çıkacak…
Dünyadaki tüm çaresizliklerin ilacı Mehdiyettir.

Peygamberimizin hadislerinden Hz. Mehdi’nin inkâr edenler tarafından büyük baskı göreceğini, kendisine iftiralar atılacağını, engellenmek amacıyla suçsuz yere hapse atılacağını anlıyoruz. Bu durum Hz. Mehdi’nin gaybet(hapis) dönemi olarak biliniyor.
Ebi Abdullah Hüseyin bin Ali’den rivayet edildi:“HZ. MEHDİ 2 KEZ İNSANLARIN GÖZÜNDEN KAYBOLACAKTIR.” Bir seferinde o kadar uzun bir zaman görülmeyecek ki, kimisi onun öldüğünü, kimisi de bırakıp gittiğini zannedecek....” (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Hz. Mehdiyyil Ahir Zaman)
Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman isimli kitabın Süleymaniye Kütüphanesi'nde bulunan el yazılı bir nüshasında mevcut olan bu hadis ile, Hz. Mehdi'nin iki kez insanlardan ayrı kalacağı bildirilmiştir. Yani Hz. Mehdi insanların gözünden uzak bir konumda olacaktır. Hadislere göre bu kaybolmaların birincisi kısa, ikincisi ise daha uzun olacaktır:
AL-İ MUHAMMED'İN KAİM'İNİN (HZ. MEHDİ'NİN) İKİ GAYBETİ (HAPİS DÖNEMİ) VARDIR. BİRİSİ DİĞERİNDEN DAHA UZUNDUR... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 199)
"Bu kıyamın sahibinin (Hz. Mehdi'nin) iki gaybeti vardır. BİR GAYBETİ (hapiste kaldığı dönem) O KADAR UZAYACAK Kİ şöyle diyecekler: "Öldü." Bazıları diyecek ki: "Öldürüldü."       Bazıları diyecek ki: "Gitti..."(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 198)
Hz. Mehdi insanlardan zorla koparılacak, hapise atılarak onlardan uzaklaştırılacaktır. Bu yüzden Hz. Mehdi’nin lakaplarından biri de GAİB’dir. (kaybolan, hapsedilen)
Peygamberimiz bir hadisinde de Hz. Mehdi’nin hapisten çıktığında 32 yaşında olacağını şöyle bildirmiştir:
...Ebu Abdullah Cafer bin Mahammed’ es-Sadık şöyle demiş:
El Kaim benim torunlarımdandır… HZ. MEHDİ (AS) TANINIR VE BİR SÜRE ORTADAN KAYBOLUR VE SONRA OTUZ İKİ YAŞINDA GENÇ BİR ADAM OLARAK YENİDEN BELİRİR...
(İbn Abu Zaynab An-Numani, Al-Ghayba Occultation, Ansariyan Publications, İran, 2007, sf 258)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder