9 Kasım 2014 Pazar

Kemiklerimiz arasındaki mükemmel yağlama sistemi


Kemiklerimiz arasındaki mükemmel yağlama sistemi, Resimler
Her gün yüzlerce insan dünyaya geliyor ve bu insanların her biri vücudunda muhteşem sistemlerle yaratılıyor. İnsan kendi vücudunda bu kadar mucize taşırken bütün bunları bilmekten bile aciz bir şekilde hayatını sürdürüyor. Onu tek bir hücreden ruh vererek yaratan Allah’ın sonsuz şefkati sayesinde yaşamına devam edebiliyor. Allah Kuran’da insanın yaratılışını şöyle bildiriyor:
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak’ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir. (Mü’minun Suresi, 14)
İnsan vücudunun neresine baksak birçok süprizle karşılaşıyoruz. Eğer biraz incelerseniz kalbinizin içinde bir jeneratör bulunduğunu, bu jeneratör devreden çıktığı anda yedek bir jeneratörün devreye girdiğini göreceksiniz. İnce bağırsağınızda bulunan hücrelerin, önlerinden geçen yüzlerce farklı madde arasından demir atomunu tanıyabildiklerine ve yakaladıklarına şahit olacaksınız. Baş bölgenizde bulunan hormonal bir bezde üretilen hormon molekülünün, uzun bir yolculuk sonucunda çok uzakta bulunan hedefine -örneğin böbreğinize- ulaştığını ve burada bulunan hücrelere ne yapmaları gerektiğini emrettiğini göreceksiniz. Bu yolculuk sırasında doğduğunuz günden beri “benim bedenim”, “bana ait” diye sahip çıktığınız kendi vücudunuzun içinde, derinizin hemen birkaç milim altından başlayarak derinliklere kadar her noktada gerçekleşen mucizevi olaylara şahit olacaksınız.
İnsan bedeni, bu açıdan bakıldığında, kendi içinde apayrı bir “alem”, apayrı bir “şehir” gibidir. Bu şehrin içinde ulaşım yolları, binalar, fabrikalar, alt yapı sistemi, en üstün teknolojilerden daha üstün teknolojiye sahip cihazlar, kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde şuur gösteren, konusunda uzmanlaşmış elemanlar (hücreler, hormonlar, salgı bezleri), tam teçhizatlı askerler ve daha birçoğu mevcuttur. Üstelik bu “alem” yalnızca sizin bedeninizin içinde değildir. Çevrenizde gördüğünüz her insan, anneniz, babanız, kardeşiniz, dostlarınız, çalışma arkadaşlarınız, sokakta yanından geçtiğiniz insanlar, televizyonda izlediğiniz oyuncular kısacası yeryüzünde şu an yaşamakta olan milyarlarca insan, bu mucizevi “alem”e sahiptir. Aynı şekilde bundan yüzlerce, binlerce yıl önce yaşamış olan; milattan önceki dönemlerde yeryüzünde bulunan, hatta ilk insan var olduğundan beri yaşamış olan tüm insanlar da bu kusursuz “alem”e sahiptiler. Tıpkı günümüzde yaşayan insanlar gibi geçmişte yaşayan insanların da vücutlarında kusursuz sistemleri, şuur gösterileri sergileyen trilyonlarca hücreleri, karar alma mekanizmasına sahip salgı bezleri, üstün teknolojiye sahip organları vardı.
İnsan vücudundaki mucizeleri anlatmaya kitaplar yetmez. Bugün ben sadece kemikler arasındaki mükemmelyağlama sisteminden bahsedeceğim. Kolunuzu ve bacağınızı oynatırken neden acı duymadığınızı hiç düşündünüz mü? Şimdi Rabbimizin bizim bedenimizde yarattığı bu mucizeyi öğrenmek için resimlerimize bakalım.
 
kemikler 1kemikler 2kemikler 3kemikler 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder