9 Kasım 2014 Pazar

Bir Kuran mucizesi paylaşalım: Gökyüzüne Yükseltilen Sputnik


Bir Kuran mucizesi paylaşalım: gökyüzüne yükseltilen Sputnik
Kuran okunduğu zaman, hemen onu dinleyin ve susun. Umulur ki esirgenmiş olursunuz. (Araf Suresi, 204)













Kuran Allah’ın sözüdür ve içinde hiçbir insanın bilemeyeceği hem geçmişle ilgili hem gelecekle ilgili mucize bilgiler taşır. Kuranayetlerindeki ebced değerleri de insanları hayrete düşürecek şekilde bazı tarihlere işaret eder. Böylelikle Kuran bu tarihlerde gerçekleşecek olayları gizli bir şifre ile insanlara haber verir. Kuşkusuz Kuran’da daha bilim adamlarının ve din adamlarının keşfedemediği çok fazla sır var. Bugün de inanan insanların imanını arttıran bir Kuran mucizesinden sizlere bahsetmek istiyorum.  
Bildiğiniz gibi tarihteki ilk uzay aracı "Sputnik 1" isimli uydu, 1957 yılında uzaya fırlatılmıştır. Şaşırtıcı bir biçimde Kuran'da 19. Surenin 57. ayetinde (Meryem Suresi, 57) yukarı çıkarmaktan ve yükseltmekten bahsedilmektedir.
Biz onu yüce bir mekâna yükseltmiştik. (Meryem Suresi, 57)
Ayette geçen "Refa'nahu" ifadesi, "yükseltmek, yukarı çıkarmak, yukarı kaldırmak"  anlamına gelen "refea" fiilinin çekimli halidir. Diğer taraftan ayette geçen "aliyyen" kelimesi "ulu, yüce" anlamlarının yanı sıra "yüksek, çok yüksek" anlamına da gelmektedir. Dolayısıyla bu ayeti tek başına düşündüğümüz zaman, "yüksek bir mekâna yükseltmek, çıkarılmak" anlamı da kazanmaktadır. Bu yönüyle 19. surenin 57. ayeti, 1957 yılındaki Sputnik 1'in gökyüzüne fırlatılmasına işaret etmektedir. Tabii en doğrusunu Allah bilir.
Kuran mucizelerini ve iman hakikatlerini anlatmak müminlerin imanına iman katar. Mümin hem aklıyla, hem kalbiyle Allah’a yaklaşır. Her iman hakikati Allah’a olan derin sevgisini ve hayranlığını kat kat arttırır. Bu yüzden iman hakikatlerini ve Kuran mucizelerini anlatmak her müminin görevidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder