9 Kasım 2014 Pazar

Peygamberimizin gizlenen mucizeleri -6


Peygamberimizin gizlenen mucizeleri -6
Peygamberimizin gerçekleşen mucizelerini anlatmak her müminin görevidir.

Son yazımda peygamberimizin mucizelerinden biri olan Kabe’de kan akıtılacağından ve Kabe baskınından sizlere bahsetmiştim. Bu olaylar tıpkı peygamberimizin bildirdiği gibi tüm detaylarıyla gerçekleşmiştir. Ahir zamangerçekten de oldukça ilginç, inananların imanlarını arttıracak çok muhteşem bir dönemdir. Bu dönemde peygamberimizin tam 1400 yıl önce olacak diye bildirdiği tüm olaylar ardı ardına gerçekleşmektedir. Bu alametlerin toplamı aynı zamanda Hz. Mehdi’nin de çıkış alametidir. Fakat günümüzde bazı yobazlar kendi çıkarlarına, kendi menfaatlerine bir zarar gelmesin diye peygamberimizin gerçekleşen hadislerini özenle insanlardan gizlemektedir. Kuşkusuz peygamberimizin gerçekleşen hadislerini gizlemenin ve bu alametleri müminlere bildirmemenin vebali büyüktür. Bu yüzden hiçbir Müslüman böyle ağır bir yükü üzerine almamalıdır.
Bugün peygamberimizin gizlenen mucizelerinden biri olan “Kufe Mescidinin Yıkılması”ndan sizlere bahsedeceğim. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor:
Ona, “(Hz. Mehdi) ne zaman çıkacak?” diye sordum. O dedi ki: “Irak’ın Anbar ilinde, Fırat ile Şiraz ve Dicle kıyısında ordular gördüğünde, KUFE’NİN KUBBESİ YIKILDIĞINDA, KUFE’DE BAZI EVLER YANDIĞINDA, TÜM BUNLARI GÖRDÜĞÜN ZAMAN ALLAH DİLEĞİNİ HAKİKATEN GERÇEKLEŞTİRECEKTİR, hiç kimse Allah’ın emrini engelleyemez ve hiç kimse onun hükmünü değiştiremez.”(Falahi Ssa’il: 199; ve El-Misbaah: 51 ve El-Baladul Amin: 35) 
Ebu Abdullah Hüseyin bin Ali’den buyurdu ki:
“KUFE MESCİDİ’NİN Abdullah bin Mes’ud’un evinin tarafındaki DUVARI YIKILDIĞINDA, O ZAMAN o kavmin mülkünü kaybetmesidir ve o mülkün zevali sırasında da Mehdi huruc eder.” (El Muttaki, Ahir Zaman Mehdisi’nin Alametleri – Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, sf. 27)
1400 yıldır sapasağlam duran Kufe mescidinin Hicri 1400’lere gelindiğinde, tam Hz. Mehdi’nin zuhur devrinde tıpatıp peygamberimizin söylediği şekilde Kubbesinin ve duvarının yıkılması şüphesiz Allah’ın peygamberimize lütfettiği müjdeli mucizelerden biridir. Bağdat’ın güneyinde yer alan Kufe şehrinde Amerikan orduları ile direnişçi gruplar arasında çıkan şiddetli çatışmalar sonucunda Kufe Mescidi’nin kubbesi ve duvarı peygamberimizin bildirdiği gibi yıkılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder