9 Kasım 2014 Pazar

Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projesine karşı çok uyanık olmak gerek…


Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projesine karşı çok uyanık olmak gerek…
Müslümanlar oynanan oyunların farkında olmalı...

Suriye ve Irak'ta Şiileri sivil asker ayrımı yapmadan öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer Sünni örgütler, Şiileri Sünnilerden ayırt etmek için kendilerince belirledikleri soruları soruyor ve bu sorulardan sonra öldürmeye karar veriyorlar.
Irak'ta bir kişi Şii ve Sünni olsun tamamen ölümle yaşam arasındaki ince çizgi bir soruya verdiği yanıtta gizli olabiliyor. Radikal İslamcı IŞİD Irak'ta batı ve kuzey bölgelerinin büyük çoğunluğunu ele geçirdi. Örgüt buralarda Sünnileri genellikle serbest bırakıyor Şiileri ise sivil-asker ayrımı yapmadan öldürüyor. Geçtiğimiz günlerde bırakılan Türk rehinelerde Sunni oldukları için bırakıldılar. Çünkü Işid kendi inancına göre Sunnileri bırakmak zorunda.
Şimdi ortada çok büyük bir fitne var. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak ve zaferini kutlamak için batı dünyası ellerini oğuşturarak bekliyor. Onlar böylece bir taşla iki kuş vuracaklar. Hem yeni ürettikleri silahları deneyecekler (Suriye’de bunu şu an yapıyorlar) hem de Müslümanları birbirlerine katlettirecekler. Dolayısıyla din âlimlerinin ve Müslüman ülkelerin bu sinsi projeye karşı çok uyanık olmaları gerek.
Şii liderlerin yatıştırıcı olmak ve tüm Müslümanları birleşmeye çağırmak yerine cihat fetvaları vermesi de son derece yanlıştır. Kuran’a göre Müslüman’ın Müslüman kanı dökmesi haramdır. Bunlar bu fetvaları uydurma hadislere göre veriyorlar, Kuran’a göre değil. Kuran’a uygun olan Müslümanların arasını bulmaktır, uzlaşmaya çalışmaktır. “Gidin savaşın” demek çok büyük bir fitnedir ve Kuran’daki karşılığı çok büyüktür.
Şimdi Suriye’de ve Irak’ta Müslüman halk İşid ile savaşsa, ya da batılı güçler havadan bombalasa burada yine olan masum Müslümanlara, zavallı kadınlara ve çocuklara olacak. Belli ki halk ciddi şekilde ezilecek, kan gövdeyi götürecek. Suriye’yi tekrar toparlanamayacak hale getirdiler, Irak da nerdeyse aynı konumda. Tam bir Ortadoğu ülkesi ayağa kalkıyorum derken onu yine yerle bir ediyorlar ve üzerine basıp geçiyorlar.
Savaşı destekleyen yobazlar da yüzlerce uydurma hadisi Kuran’dan üstün tutuyorlar. Ve ortaya böyle büyük bir bela çıkıyor, felaketler Müslümanları sardıkça sarıyor. Silahını alan “cihada gidiyorum” diyerek yola çıkıyor. İslam âlimlerinden biri de çıkıp da “Kuran’a göre bir masumu öldürmek tüm dünyayı öldürmekle eşdeğerdir” demiyor.
…Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)
Kim bir mü'mini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış, onu lanetlemiş ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisa Suresi, 93)
İslam coğrafyasında hâkim olan Kuran’a muhalif yanlış “cihad” anlayışının, Kuran’ın doğrularıyla açıklanarak düzeltilmesi ve değişmesi şart. Kuran’a göre cihad, Allah yolundaki her türlü faaliyetin adıdır, Hakkı üstün ve hakim kılmak için “çaba sarf etmek” demektir. Cihad, mezhebinden dolayı bir Müslüman’ı kurşuna dizmek, masum insanların kafalarını kesmek, kendini havaya uçurmak ya da terör eylemleri düzenlemek değildir. Cihad, barışı sağlamak ve Müslümanların arasını düzeltmek için gayret etmek, ilimle, bilimle, sevgiyle, doğruları anlatarak insanları Kuran’a çekmektir.
Işid hiçbir zaman savaşmakla ortadan kaldırılamaz. Önce Işid’in hurafelerle dolu beyni temizlenmelidir. Bu da ancak onları yobazların uydurduğu hurafelerden kurtarmakla olur. Okudukları kaynaklardaki uydurma hadislerin yanlışlığı İşid’e anlatılmalı ve hepsi Kuran’a tabi olacak şekilde eğitilmelidir. Savaşmak ve sürekli kan dökmek hiçbir sonuç getirmeyeceği gibi tüm dünyayı her zaman olduğu gibi felakete sürükleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder