9 Kasım 2014 Pazar

Suriye’de açlıktan çim yiyen çocuk sende nasıl bir his uyandırıyor?


Suriye’de açlıktan çim yiyen çocuk sende nasıl bir his uyandırıyor?
Sen hangi taraftasın, yoksa vicdanı kaskatı olanlardan mı?

Suriye’de iki gündür aç olan ve çim yiyen çocuğun videosunu seyrettiniz mi? Seyretmediyseniz aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
Şimdi iki çeşit insan var. Birincisi bu videoları “aman ben böyle görüntüleri kaldıramıyorum” diyerek seyretmeyen, hem gözlerini, hem de vicdanlarını kapatanlar… İkincisi de var gücüyle mazlumlara yardım etmeye çalışan, bu zulümlerin bitmesi için ve Türk İslam Birliği’nin kurulması için gece gündüz demeden çabalayanlar…
Allah bize ayetinde mazlumlara yardım eli uzatmamızı emretmiyor mu?
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)
Şimdi insan şunu demek istiyor, hiç vicdanını tam kullananlarla kullanmayanlar, hiç görenlerle görmeyenler, hiç akledenlerle akletmeyenler bir olur mu? Tabii ki olmaz. Bu insanlar siyah ve beyaz gibi birbirlerinden ayrılıyorlar. Dünyadaki Müslümanlar kan ağlarken, yanı başlarında zavallı çocuklar ve kadınlar öldürülürken, yurtlarından sürülürken kendi eğlencesinde, yemesinde içmesinde olanlar ahirette acaba nasıl bir karşılık bekliyorlar?
Unutmasınlar ki bu dünyada bu büyük zulümlere göz yummayan samimi, ihlaslı, iradeli, güçlü, imanlı insanlar da var. Unutmasınlar ki varını yoğunu bu mazlumları kurtarmaya adayan insanlar da var. Bu masumlar için bir yazı yazmak da mı zor, insanları barışa davet etmek de mi zor? Tabii ki hayır. Onlar sadece kolay olanı seçiyorlar, “benim elimden ne gelir ki” diyerek sakince köşelerine çekiliyorlar.
Bu zulümler eninde sonunda bitecek, eninde sonunda akan kanlar duracak ve Müslüman âlemi rahata kavuşacak. Ama bu zorlu zamanda ihlasla çabalayanların çabaları hiçbir zaman unutulmayacak. Ahirette de amel defterleri açıldığında kimilerinin yüzü simsiyah kararırken onların yüzleri ışıl ışıl paralayacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder