28 Ekim 2013 Pazartesi

Aleviler bizim kardeşlerimiz, hepsi can yoldaşımız…


Aleviler bizim kardeşlerimiz, hepsi can yoldaşımız…
Allah'ın arslanı Hz. Ali bizim canımız, baş tacımız.

Bu memlekete ne oluyor böyle? Kürtkardeşlerimizi, Alevi kardeşlerimizi bizden bilinçli bir şekilde ayırmaya çalışıyorlar. Oysa hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız, hepimiz Müslüman’ız. Bu memlekette Alevilerin daha iyi kollanması, onlara daha fazla sevgi, şefkat ve hoşgörü gösterilmesi taraftarıyım. Onlar bizim de canımız olan Hz. Ali âşıkları, Kuran sevdalıları güzel insanlar…
Ben Sunni’yim, Kuran’a tam anlamıyla bağlıyım. Ne diyor Kuran? Baskı yok, zorlama yok, inanca müdahale yok. Alevi kardeşlerimizin de bir inanç şekli var. Şii kardeşlerimizin bir inanç şekli var. Aleviler bir araya gelirler, cem toplantısı yapılır, sazla güzel nefesler okurlar, Allah’tan bahsederler, Hz. Ali sevgisinden, on iki imam sevgisinden bahsederler, semah yaparlar.Camide böyle bir şeyin yapılamayacağı belli. Onlar bu güzel ibadetlerini cem evlerinde yapıyorlar. Buraksınlar,  son derece rahat, son derece huzurlu semahlarını da yapsınlar, cem evlerinde istedikleri gibi toplansınlar. Onları çok seviyoruz. Çünkü Alevilik sevginin, şefkatin, merhametin, güzelliğin, dostluğun, derinliğin bir ifadesidir ve yobazlığa karşı da Alevi kardeşlerimiz bir kaledir, yobaz kafaya karşı bir kaledir.
Aleviler bizim canımız. Camiye de isterse gelirler. Cami de onların, cem evleri de onların. Bütün vatan her yer onların. Bu memlekette hiç kimseye müdahaleye tasvibimiz yok. İstedikleri gibi ibadetlerini yapsınlar, istedikleri gibi Alevi nefesleri söylesinler, birbirinden nefis ve güzeller Alevi nefesleri. Alevi türkülerisöylesinler, semah yapsınlar. Her yere güzellik saçan sevgi dolu insanlar onlar. İnsan sevgisi, hayvan sevgisi, bitki sevgisi, derinlik, Aleviliğin muhteşem güzelliklerindendir. Mehdiyet devrinde, Alevi kardeşlerimiz son derece rahat olacaklardır, son derece huzurlu olacaklardır, sevinç içinde olacaklardır. Mehdiyet devrinde mini etekli hanımlar da rahat edecekler, plaja giden kardeşlerimiz de istediği gibi plajlarına da giderler, çarşaflı hanımlar istediği gibi çarşafıyla gezer, başörtülü hanımlar başörtüsüyle gezer, şalvar cübbeyle gezmek isteyenler o şekilde istediği gibi gezerler. Bir sevgi yumağı oluşacaktır. Ve karşılıklı anlayış, şefkat etkileşimi olacaktır. Dolayısıyla nefret ruhuyla yaklaşanları kınıyorum. Sevgisizlik ruhuyla yaklaşanları kınıyorum.  Müslüman sevgi dolu olur, hoşgörülü olur.
Alevi’ye oturup, Alevilik dersi vermek, yani “Alevilik öyle olmaz böyle olur” demek, bu yanlış olur. Nasıl anlıyorsa Aleviliği, o şekilde yaşar. Ama karşılıklı sohbet edersin, benim Alevilik anlayışım bu dersin, bilgi verirsin, o da sana anlatır, bu olabilir. Ama benim tanıdığım Aleviler gayet misafirperver, sevecen, sevgi dolu insanlar. Çok olgundur Aleviler, çok aklı oturmuş çok makul düşünen, yobazlığa karşı çok güzel mücadele etmesini bilen ama sevgiyi de çok coşkun yaşayan insanlardır. Hep dost canlısıdırlar. Sözleri güzeldir, konuşmaları güzeldir, hitabetleri güzeldir. Birbirlerini çok severler, hanımlara karşı çok sevgileri vardır. Mesela hanımların özgür olması yönünde onların çok candandır tavırları. Hanımlar beylerle aynı ortamda olur bu semahta. Yani böyle bir kısım yobazlar gibi kadınları aşağılamazlar. Kadın baş tacıdır Alevilerde. Çok severler, çok hürmet ederler, çok nezaket gösterirler. Onurlarına, iffetlerine çok düşkün bir topluluktur Aleviler. Sünni kardeşlerimiz de öyledir. Ama her topluluğun yobaz takımı oluyor. Şiiler de mesela çok temiz, muttaki, tertemiz Müslümanlardır. Ama git bir sor bakayım bir yobaza Şii’yi, Alevi’yi. Kafirin en gelişmişidir onlar yobazlara göre. Bu yüzden yaşadığımız bu güzel memlekette her türlü kini, nefreti kaldıralım, Alevi, Şii, Sunni ayrımı yapmadan birbirimize sevgiyle yaklaşalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder