29 Ekim 2013 Salı

Pompei halkı ani bir yanardağ patlamasıyla yeryüzünden silindi.


Pompei halkı ani bir yanardağ patlamasıyla yeryüzünden silindi, Video
Pompei halkı hiç beklemedikleri bir anda ateş toplarıyla karşılaştı, kaçacak hiçbir yer yoktu...

Bugün sizlerle Pompeihalkının nasıl hiç beklemedikleri bir anda Vezüv yanardağının patlamasıyla yok olduğunu paylaşmak istiyorum. Bugün insanlar Pompei halkının kurduğu ihtişamlı şehrin kalıntıları arasında geziyor, onların dolaştığı caddelerde dolaşıyor, resimlerle dolu duvalarını, taştan ihtişamlı sütunlarını ve heykellerini seyrediyorlar. Önce aşağıdaki linkten ilgili videoyu izlemenizi rica ediyorum:
Pompei’nin böyle bir felaketle yeryüzünden silinmesinde elbette ders çıkarılabilecek bir yön vardı. Tarihi kayıtlar, şehrin yok olmadan önce tam bir sefahat ve sapkınlık merkezi olduğunu gösteriyor. Şehrin en belirgin özelliği ise, fuhuşun çok yaygın olmasıydı. Pompei faciası öyle ani olmuştu ki, Vezüv’ün lavları bir anda tüm kenti haritadan sildi. Olayın en ilginç yanı ise, kentin günlük yaşantısı içinde, Vezüv’ün korkunç patlamasına rağmen, kimsenin kaçamaması ve adeta büyülenerek felaketin farkına bile varamamış olmasıydı. Yemek yiyen bir aile, sofradaki halleriyle aynen taşlaşmıştı. Cinsel birleşme halinde, sayısız taşlaşmış çift bulunmuştu. Pompei kavmi arasındaki sapkınlığın boyutu öyle noktalara varmıştı ki, bu çiftler arasında, aynı cinsten olanlar, küçük erkek ve kız çocukları da vardı. Pompei kalıntılarından çıkarılan taşlaşmış insan cesetlerinin, bazılarının yüzleri hiç bozulmadan kalmıştı. Cesetlerin yüzlerinde ise şaşkınlık ifadelerini görmek mümkündür. İşte facianın en dikkat çekici yönü buradadır. Nasıl olmuş da binlerce insan hiçbir şey görmeden ve duymadan, adeta ölümün gelip kendilerini yakalamasını beklemişlerdir?
Kuşkusuz Pompei’de yaşananlardan herkesin ibret alması lazım, bir kavim çok ani bir şekilde yeryüzünden silindi. Burayı gezen insanların gerçekten durup düşünmeleri ve olayların hikmetini kavramaları lazım diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder