28 Ekim 2013 Pazartesi

Şehitlerimizin asker elbiseleriyle, kanlı halde defnedilmesi gerek


Şehitlerimizin asker elbiseleriyle, kanlı halde defnedilmesi gerek
Şehitlerimizin asker elbiseleriyle defnedilmesi için bir karar çıkarılmalı.

Güneydoğu her gün aslanlarımızın kanlarıyla sulanıyor, her gün bu millet birkaç evladını vatan uğruna şehit veriyor. Onlar için ne kadar büyük bir güzellik, ne kadar büyük bir şeref. Bu vatan asla bölünmez, asla parçalanmaz. Bu uğurda tüm millet şehit olur ama tek bir çakıl taşı bile verilmez. Allah şehitliği Kuran’da ne kadar da güzel övüyor:
De ki: "Siz bizim için iki güzellikten (şehidlik veya zaferden) birinin dışında başkasını mı bekliyorsunuz? Oysa biz de, Allah'ın ya Kendi Katından veya bizim elimizle size bir azap dokunduracağını bekliyoruz. Öyleyse siz bekleyedurun, kuşkusuz biz de sizlerle birlikte bekleyenleriz. (Tevbe Suresi, 52)
Şehit olan asker önce Allah katına alınıyor, orada eğitildikten sonra cennete gidiyor. Bu şehit aileleri içinde çok büyük bir müjde. O yüzden hiçbir şehit ailesine evlatlarının ardından ağlamak ve üzülmek yakışmaz. Bu Müslümanca bir tavır da olmaz. Şehit olan gencimiz içiçn ne kadar büyük bir güzellik, tüm sevaplarıyla direk cennete gidiyor, bundan daha büyük nimet olabilir mi?
Şehitlerimizi, yiğitlerimizi defnetmeden önce yıkıyorlar, sonra kefenliyorlar. Halbuki bu uygulama yanlış. Şehitlerimizin asker elbiseleriyle, kanlı halde gömülmeleri gerekiyor. Defneden de kanından alıp alnına sürecek. Peygamberimizin emri bu şekildedir:
Hz. Cabir anlatıyor: “RESULULLAH (SAV) UHUD ŞEHİTLERİNİN KANLARIYLA DEFNEDİLMELERİNİ EMRETTİ, ONLARI YIKAMADI.” Şehitlerin elbisesi çıkarılmaz. Sünnet budur. (Buhari, Cenaiz 73, 74, 75, 76, 79, Megazi 26; Ebu Davud, Cenaiz 31, (3138); Tirmizi, Cenaiz 46, (1036); Nesai, Cenaiz 61, (4, 62))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder