28 Ekim 2013 Pazartesi

Arkeologlar Türkiye’de Bronz çağına ait dev bir heykel buldular!


Arkeologlar Türkiye’de Bronz çağına ait dev bir heykel buldular!
Antakya'da bulunan bu heykel oldukça detaylı yapılmış.

İşte geçmiş dönemlerin ilkel olmadığına dair bir delil daha. Yani evrimcilere bir darbe daha diyebiliriz. Arkeoloji bilimi sayesinde yapılan tüm keşifler yaratılışı ispat etmeye devam ediyor. Toprağın derinlerinden, taşların içinden çıkarılanfosiller canlıların hiç değişmediğini gösteriyor. Yine keşfedilen tarihi eserler geçmiş dönemde yaşayan insanların hiç de ilkel olmadıklarını tüm dünyaya ispat ediyor.
Antakya’da bulunan son derece ilginç bir heykel birçok bilimsel dergide yayınlandı. Tayinat Arkeoloji Projesi’nde yer alan uluslararası bir ekip Antakya’nın 35 kilometre doğusunda yaptıkları kazılarda M.Ö 1000-738 yıllarına aitPatina Krallığı adındaki bir Neo-Hitit uygarlığının başkenti Kunulua’nın kale girişine ait yapılar buldu.
Bulunan insan figürünün başı ve üst gövdesi yaklaşık 1.5 metre uzunlukta, toplam boyunun ise 3.5 ila 4 metre kadar olduğu düşünülüyor.
Heykel son derece ince detaylarla donatılmış.Sakalları ve saçları ince işçilikle şekillendirilmiş; gözlerinin gerçekçi olması için taşlar kullanılmış. Saçları kıvırcık yapılmış.
Bu özellikleriyle heykel, binlerce yıllık medeniyetlerin, sanattan, estetikten ve ince işçilikten anlayan bir zevk anlayışına sahip olduklarını, aynı zamanda da bu ince işleri üretebilecek imkan ve teknolojiye de sahip olduklarını açıkça delillendirilmektedir.
Kaynak:
30 Temmuz 2012 – ScienceDaily
Ayrıca bu heykelin dışında bir de aslan heykeli bulunmuş,  bu aslan heykeli ile ilgili de burdan bilgi edinebilirsiniz:

Günay: Hatay’dan Van'a kadar olan bölgeyi müzeler bölgesi yapmayı planlıyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder