28 Ekim 2013 Pazartesi

Arakan’daki Müslümanlara yapılan zulmün arkasında da derin devlet var…


Arakan’daki Müslümanlara yapılan zulmün arkasında da derin devlet var…
Sadece Arakan'daki değil tüm dünyadaki Müslüman'ları kurtarmak için Türk İslam Birliği kurulmalı.

Bildiğiniz gibi Arakanbölgesine geçtiğimiz günlerde başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Dışişleri bakanı Davutoğlu birlikte gittiler ve burada Müslümanlar tarafından gözyaşları içerisinde karşılandılar. Müslüman kardeşlerimiz “Türkler geldi, bizleri kurtaracak” diyerek hem çok fakir olduklarını hem de çok fazla Müslüman’ın şehit edildiğini söylemişler.Davutoğlu Arakan’lılara uzun uzun sarılmış, Budistkamplarını da ziyaret ederek hem İslam’da hem de Budizm’de barışın esas olduğunu söylemiş. 
Burma’nın batı bölgesinde yaşayan Arakan’lı Müslümanlar, kendilerine yönelik uygulanan şiddet ve işkencelerden dolayı komşu ülke olan Bangladeş’e sığınıyorlar. Yüzlerce hatta binlerce Müslümanın şehit edildiği Myanmar Katliam’ı tarihe “modern dünyanın Barbar, yamyam ve insanlıktan çıkmış insanları” olarak geçmiş durumda. Bu bölgede yaşayan Müslümanlar şu anda büyük bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Normal şartlarda Budistler böyle azgın ve saldırgan değiller. Bunlar yapanlar ancak dinsizler olabilir. Çünkü Budistler son derece içine kapalı, halim selim insanlar. Belli ki Burma’da da devletin içinde bir derin devlet var ve buna karşı tedbir alınması gerekiyor. Yoksa bu katliamı Budistlere mal etmek doğru olmaz. Demek ki derin devlet yapılanması Burma’yı da sarmış durumda.
Başbakanımızın eşinin ve sayın Davutoğlu’nun Arakan’a gitmeleri çok güzel, oradaki Müslüman’lara insani yardım götürmeleri de çok güzel. Ama bunlar hep geçici çözümler. Diyelim ki Arakan’a yardım götürdün, peki birkaç ay sonra ne olacak? Ya Afganistan’daki, Doğu Türkistan’daki, Keşmir’deki, Çeçenistan’daki, Bosna’daki, Filistin’deki Müslümanlar ne olacak? Amaç hepsini kurtarmak ve bu sorunları kökten bitirmek olmalı. Bunun için de Türkiye liderliğinde Türk İslam Birliği’nin kurulması şarttır. Dünya çapında Müslüman’ların gördüğü eziyet ancak bu şekilde son bulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder