9 Ağustos 2015 Pazar

Dünyada bunca sapıklık varken nasıl bir helak bekleniyor?

Dünyada bunca sapıklık varken nasıl bir helak bekleniyor?
İnsanlar şuursuzca sapkınlığa dalmışken kıyamet günü de yaklaşıyor.

Gerçekten öyle ilginç bir dönemdeyiz ki, insanın bu kadar sapıklık olmasına aklı hayali duruyor. Üstelik bu kadar sapıklık insanların çoğu tarafından son derece normal karşılanıyor.
Sanki Kur'an'da helak edilen Ad kavmi,Lut kavmi, Semud kavmi gibi bir çok kavim aynı anda dünyada yaşıyor gibi...
Kavimlerden kimi tartıyı eksik tuttuğu için helak edildi, kimi peygamberleri öldürmeye yeltendikleri için helak edildi...
Kimi homoseksüel olup, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yöneldikleri için helak edildi...
Kimi Allah’a tapmayıp putların önünde eğildikleri için helak edildi...
Görmüyorlar mı, kendilerinden önce nice nesilleri helak ettik? Onlar, bir daha kendilerine dönmemektedirler. (Yasin Suresi, 31)
Geçmiş kavimlerde böyle sapkınlıklar yaşandı ama şu anda da ahir zamanda olduğumuz için bunların hepsi aynı anda aynı zamanda yaşanıyor. Toplum iyice yozlaşmış, manevi değerlerini yitirmiş durumda. Çalma çırpma son derece normal, herkes kendi menfaatini gözetiyor. Zayıf olanın üzerine basıp geçiliyor. Çok rahatlıkla cinayet işleniyor, çocuklara, kadınlara tecavüz ediliyor. Gay lezbiyen evlilikleri son derece normal görülüyor. Yurt dışında sapkınlıklar iyice artmışken Türkiye’nin birçok ilinde dahi LBGT toplantıları düzenleniyor. Uyuşturucu içenler, alkol komasına girenler, haram helal nedir bilmeyenler, milyonlarca insan aynı dünyada yaşıyor. Yine milyonlarca insan Allah’tan habersiz putların önünde eğiliyor, putlardan medet umuyor. Sapkın dinlere inanıyor ve bu dinlerin ritüellerine tam anlamıyla uyuyorlar.
Aynı dünyada Hz. İsa’yı Allah’ın oğlu olarak kabul eden yine milyonlarca insan var. Halbuki Allah bunun çok büyük bir suç olduğunu, Hz. İsa’nın yalnızca Allah’ın bir kulu, peygamberi olduğunu ayetlerde şöyle bildiriyor:
"Rahman çocuk edinmiştir" dediler.
Andolsun, siz oldukça çirkin bir cesarette bulunup-geldiniz.
Neredeyse bundan dolayı, gökler paramparça olacak, yer çatlayacak ve dağlar yıkılıp göçüverecekti. (Meryem Suresi, 88-90)
Şimdi bunca sapkınlık aynı zamanda ve aynı yerde toplandığına göre ve insanlar bu kadar azıttıklarına göre acaba nasıl bir helak gelecek, insanlar nasıl bir sonla karşılaşacaklar?
Tabii ki bu sorunun tek bir cevabı var, o da : Kıyamet
Kıyametten önce Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhuru var. Bu iki mübarek şahıs İslam’ı son kez dünyaya hakim edecekler. Peygamberimizin hadislerine göre Hz. Mehdi’nin hakimiyeti 7 ila 9 yıl kadar sürüyor. Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın arkasından tekrar bozulma dönemi başlıyor. Bu yukarıda saydığım sapkınlıklar bu dönemde inanılmaz boyutlara varıyor. Kuran dünyadan kaldırılıyor ve  nerdeyse “Allah” diyen kimse kalmıyor. Hadislerde kıyametin inanmayan insanların üzerine kopacağı bildiriliyor:
“Kıyamet sâdece şerir insanların üzerine kopacaktır.” (Müslim) 
"Kıyamet Allah Allah diyen bir kimsenin üzerine kopmayacaktır." (Müslim) 
Kıyametin ardından da dünyada taş taş üzerinde kalmıyor. Milyonlarca insanın hırsla birbirlerine girdikleri dünya paramparça oluyor ve içindeki tüm zenginliklerle, mallarla, mülklerle, insanlarla birlikte helak ediliyor. Bu helakın ardından artık dünya diye bir yerin var olması mümkün değil, artık tek bir insanın doğması ve yeryüzünde yaşaması mümkün değil. Hem insanlık tarihi, hem de dünyanın tarihi kıyametle birlikte sona eriyor.
Şimdi bunlar, kendilerine Allah'ın azabından kapsamlı bir bürümenin gelivermesinden veya onların hiç haberleri yokken kıyametin onlara apansız gelmesinden kendilerini güvende mi buldular? (Yusuf Suresi, 107)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder