9 Ağustos 2015 Pazar

Kadın hakkında hükümleri erkek veremez, Allah verir.


Kadın hakkında hükümleri erkek veremez, Allah verir.
Hz. Mehdi yobazların uydurdukları bütün hurafeleri dinimizden temizleyecek kişidir.

Yıllarca erkekler kadınlar üzerinde inanılmaz bir hâkimiyet kurmuş. Yobazlar ayrı, modern takılanlar ayrı, herkes kendi kafasına göre kadını köle etmiş, esir etmiş, aşağılamış, kendi uydurduğu hükümlere uymak zorunda bırakmış.
Yobazların uydurduğuhurafelere göre;
Kadınlar çalışamaz
Kadınlar yönetici olamaz
Kadınlar mirasçı olamaz
Kadın güzel giyinemez
Kadın İslam dinine göre kapanmak zorundadır
Kadın süslenemez, eğlenemez, gezemez, istediği gibi giyinemez
Kadının görevi herşeyden önce kocasına, evine ve çocuklarına bakmaktır, kadın bu görevlerini ihmal edemez…
Kadına biçilen kurallar işte böyle uzayıp gidiyor. Kadın Kuran’ın koyduğu değil yobaz erkeklerin koyduğu bu kurallara uymadığı zaman erkek tarafından aşağılanıyor, dövülüyor ve hatta “dinsiz” olarak niteleniyor.
Allah ise Kuran’da kadınlar konusunda fetvayı (hükmü) erkeklerin değil Allah’ın vereceğini şöyle bildiriyor:
Kadınlar konusunda senden fetva isterler. De ki: “Onlara ilişkin fetvayı size Allah veriyor… (Nisa Suresi, 127)
Kendilerini fetva makamında gören erkekler şunu iyi bilmelidirler, verecekleri fetva Kuran ayetlerine uygun değilse ve hatta muhalifse veya ekleme-çıkarma içeriyorsa onları Allah çok şiddetli uyarıyor:
“Eğer o, bize karşı bazı sözleri uydurup söylemiş olsaydı. Muhakkak onun sağ elini (bütün güç ve kudretini) çekip alıverirdik. Sonra onun can damarını elbette keserdik. O zaman, sizden hiç kimse araya girerek bunu kendisinden engelleyip uzaklaştıramazdı. Çünkü o (Kur’an, Allah’tan sakınan) muttakiler için bir öğüttür.” (Hakka Suresi 44-48)
Din Allah’ın dinidir. O’nun hükümleri konusundaki FETVAYI da verecek yine Allah’tır. Allah’ın yemin ederek kolaylaştırdığı dini ellerimizle beşeri ilavelerle ve Allah’ın vermediği fetvalarla zorlaştırmayalım, kadınları köleleştirmeyelim, evlere kapatmayalım, üzerlerinde baskı kurmayalım. Bunu yapanlar ahirette hesabını vereceklerini bilsinler. Bu uydurdukları hükümlerin hiçbiri de Kuran’da yoktur. Kur'an’a göre erkek kadının efendisi, kadın da erkeğin kölesi değildir. Üstünlük takvaya göredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder