9 Ağustos 2015 Pazar

Makyaj yapmak oruca engel değil…


Makyaj yapmak oruca engel değil…
Yobazlar kadınlara nerdeyse herşeyi yasaklamışlar.

İnsanlar o kadar farklı, değişik, akla hayale gelmeyecek sorular soruyorlar ki. Bunların hepsi bağnazların uydurdukları hurafeler yüzünden. İnsanlara Kuran’ı öğreteceklerine onların kafasını binlerce uydurma hadisle doldurdular. “O haram, bu da haram, bu zaten haram” diyerek Kuran’da hiç olmayan hükümler koydular ve insanları bunları yapmaya zorladılar.
Bu yüzden samimi Müslümanların bu hurafelere karşı uyanık olup yalnızca Kuran’a uymaları gerek. Allah ayetinde Müslümanlara oruç ibadetini şöyle açıklıyor:
(oruç) Sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (tutsun). Zor dayanabilenlerin üzerinde bir yoksulu doyuracak kadar fidye (vardır). Kim gönülden bir hayır yaparsa bu da kendisi için hayırlıdır. Oruç tutmanız, -eğer bilirseniz-sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi, 184)
Ey iman edenler, sizden öncekilere yazıldığı gibi, oruç, size de yazıldı (farz kılındı). Umulur ki sakınırsınız. (Bakara Suresi, 183)
Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar, sizin örtüleriniz, siz de onlara örtüsünüz. Allah, gerçekten sizin, nefislerinize ihanet etmekte olduğunuzu bildi, tevbenizi kabul etti ve sizi bağışladı. Artık onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazdıklarını dileyin. Fecir vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırt edilinceye kadar yiyin, için, sonra geceye kadar orucu tamamlayın.Mescidlerde itikâfta olduğunuz zamanlarda onlara (kadınlarınıza) yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, (sakın) onlara yanaşmayın. İşte Allah, insanlara ayetlerini böylece açıklar; umulur ki sakınırlar. (Bakara Suresi, 187)
Açıkça belirtildiği gibi oruç tutmak Müslümanlar için farzdır. Oruç sabah namazı girdiğinden akşam namazı girene kadar yememek, içmemek ve cinsel ilişkiye girmemektir. Kadınların makyaj yapmasının oruca hiç bir engeli yoktur, diledikleri gibi rahatça bakımlı ve makyajlı oruç tutabilirler.
Ramazan’ın tüm Müslüman âlemine hayırlı olması dileğiyle…
Allah biran önce Müslümanların üzerindeki belaları, ayrılıkları, düşmanlıkları kaldırsın. Tüm Müslümanların kalplerini uzlaştırsın. Bizlere Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurunu görmeyi nasip etsin. İslam’ın tüm dünyaya son kez hâkim olması için canla başla tebliğ yapanlardan olmamızı nasip etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder