9 Ağustos 2015 Pazar

Eğer din seni mutsuz ediyorsa, zor geliyorsa, o zaman yanlış anlamışsın demektir…


Eğer din seni mutsuz ediyorsa, zor geliyorsa, o zaman yanlış anlamışsın demektir…
Samimiyet insanın Kuran'ı yaşaması için anahtardır, samimi olana dinimizi yaşamak çok kolaydır.

Dinimiz tertemiz, dinimiz çok kolay, dinimiz çok güzel… Din olmadan bir yaşamı düşünemiyorum bile. Nefes bile alamaz insan. Allah sevgisiolmadan, Allah anılmadan, Allah’a şükredilmeden, Allah her an düşünülüp tesbih edilmeden, ibadetler olmadan bu hayatın nasıl bir anlamı olabilir ki? Dinsiz yaşam bomboş bir hayattır, din olmadan da ruh bomboştur, oradan oraya savrulur.
Her şeyden önemlisi insan bu dünyada sürekli mutlu olmaya çalışıyor ya, din olmadan bu dünyada mutlu olmak ve bir parça huzur bulmak da mümkün değildir. Çünkü insanlara huzuru, mutluluğu, neşeyi veren Allah’tır. İnsan Allah’ı unutunca Allah’ta insanı unutur. Başını beladan, belaya, dertten derde sokar ki tamamen unuttuğu Allah’ı hatırlasın. Kendisine verilen onca nimetin farkına varsın, şükretsin ve dünyanın geçiciliğinin farkına varsın. Ama çoğu insan anlamaz, çoğu insanın şuuru açılmaz, o ayrı.
Söylediğim gibi dinimiz çok kolay. Sadece samimi olarak Kur'an’ı bilmek ve Kur'an’ı yaşamak gerek. Binlerce hurafenin İslam dini olarak görülmemesi çok önemli. Allah Kur'an’da sadece birkaç haramdan bahsetmiş. Onlara uyacaksın, ibadetlerine titiz olacaksın. Ve her şeyden önemlisi Allah’ı çok seveceksin. Dinimizin temeli sevgidir, şefkattir. Dinimizde hiçbir şekilde zorlama yoktur, baskı yoktur, zulüm yoktur.
Kur'an kadına da hiçbir zorluk getirmez, tam tersine üzerindeki yükü alır. Kur'an’a göre kadın ve erkek eşittir. Kadın her yönden özgürdür, evin kölesi değildir. Başörtüsü Kur'an’da geçmez. Kadın sadece göğüslerini tamamen açık bırakacak bir kıyafet giyemez. Kur'an’a göre erkek kadının efendisi değildir, üstünlük takvaya göredir.
Dolayısıyla eğer din sizi mutsuz ediyorsa, dini yaşamak size zor geliyorsa, o zaman dinimizi tam olarak bilmiyorsunuz demektir. Sadece Kuran’a uyulduğunda dinimizi yaşamanın ne kadar kolay olduğunu herkes görecektir. Samimiyet, ihlas ve Allah sevgisi size doğru yolu gösterir. Hidayeti verecek olan tabii ki Allah’tır. Kuşkusuz hidayet olmadan, Allah kalbe imanı koymadan bir insan dindar olamaz. Ve dinin insana getirdiği müthiş huzuru, mutluluğu da tadamaz.
İman bu dünyada insana verilmiş en büyük nimettir, yaşamayan bilemez. İmanla hem bu dünya hem de ahiret cennete dönüşür. Her zorlukla beraber Allah bir kolaylık yaratır. Allah’ı dost edineni, Allah’ta dost edinir. Allah’ın dost olması bu dünyada sarsılmayan en büyük kuvvettir. O insanı hiç kimse yıkamaz, üzemez, sıkıntıya düşüremez. Tevekkül de yine dünyada mutluluğun anahtarıdır. Tevekkül eden ve Rabbine yönelen insan her seferinde çok güzel bir çıkış yolu bulur. Allah dinimizi yaşamamız için onu çok kolay kılmış ve ayetlerle de bunu bize bildirmiştir.
… Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. …(Bakara Suresi, 185)
Kim iman eder ve salih amellerde bulunursa, onun için güzel bir karşılık vardır. Ona buyruğumuzdan kolay olanını söyleyeceğiz." (Kehf Suresi, 88)
Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı? (Kamer Suresi, 17)
Ve seni kolay olan için başarılı kılacağız. (A'la Suresi, 8)
Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 5)
Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 6)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder