9 Ağustos 2015 Pazar

Hz. Mehdi nasıl giyinecek, arabası nasıl olacak?


Hz. Mehdi nasıl giyinecek, arabası nasıl olacak?
Hz. Mehdi şıklığıyla, güzelliğiyle, temizliğiyle ve nur yüzüyle tanınacak.

Hz. Mehdi ile ilgili peygamberimizin bu kadar açıklayıcı, bu kadar detaylı hadislerinin olması olağanüstü bir durumdur. Sanki peygamberimiz bizim Hz. Mehdi’yi görmeden onu çok iyi tanımamızı, bilmemizi ve hasretle onu beklememizi istemiş ve onu bu kadar detaylı hadislerle bizlere anlatmıştır. Peygamberimiz Hz Muhammedmiraçtayken Hz Mehdi'yi görmüştür. Hz Mehdi için "Diğerlerinin içinde parlayan bir yıldız gibiydi" ve "Mehdi cennetin tavus kuşudur" ifadelerini kullanmıştır. 
Hz. Mehdi hakkında bu kadar hadis varken yaşadığımız bu dönemde hocaların Hz. Mehdi’yi inkâr etmesi de ibret verici bir durumdur. Nasıl bu dönemde onların ısrarla Hz. Mehdi’yi inkârına şahit oluyorsak, o zuhur ettiğinde de bu hocaların nasıl teviller getireceklerine şahit olacağız. Kimbilir kendilerini nasıl temize çıkarmaya çalışacaklar.
Hz. Mehdi’nin nasıl giyineceği ve arabasının nasıl olacağı konusunda hadislere değinirsek;
Hz. Mehdi peygamberimiz gibi temiz ve beyaz kıyafetler giyecektir:
Aban bin Tağlib der ki: imam Cafer-i Sadık a.s. nin şöyle buyurduğunu duydum, ben Kaimi (Hz. Mehdi) görür gibiyim, Necef'in arkasında Resulullah'ın beyaz zırhını giyecek ve zırhı giydikten sonra bedeni tıpkı Resullah'ın bedeni gibi genişleyecek. Cennet ipeklerinden bir elbise zırhı örtecek... (İmam Mehdi, Ali İrfan, Velayet Yayıncılık, s. 94)
Hz. Ali'nin torunlarından olan İmam Cafer-i Sadık Peygamberimiz'den aktardığı bir hadiste ahir zamanda zuhur edecek olan Hz. Mehdi ile ilgili olarak onun Peygamberimiz  gibi beyaz, temiz ve parlak elbiseler giyeceği bildirilmiştir. Burada cennet ipeğinden kasıt temiz ve parlak görünüşlü olmasıdır. Cennet ipeğinden ifadesinin kullanılma nedeni Hz. Mehdi'deki nuraniyet ve temizliği vurgulamak içindir. Yoksa cennet ipeği cennete özgü bir kumaştır. Ayrıca bu hadiste de Hz. Mehdi’nin bedeninin aynı Peygamberimiz gibi geniş ve heybetli olacağına dikkat çekilmiştir.
Hadislerde Hz. Mehdi’nin arabası için şu detaylar veriliyor:
Hz. Mehdi mutedil ahlaklı, iyi yaratılışlıdır... ONUN ATI, KARANLIKLARDA ON DÖRTLÜK AY GİBİ PARLAR. O, en hayırlı topluluğun önünde gider. Onlar Allah'ın dinine sarılmış; onunla Allah'a yaklaşmaya çalışırlar... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 171)
Hadiste Hz. Mehdi devrinde teknik araçlardan birinin de ‘araba’ olacağına ve bu arabaların farlarına, iç ışıklandımalarına dikkat çekilmiştir. Hadiste verilen bilgiden, Hz. Mehdi'nin arabasının farlarının da parlayacağı anlaşılmaktadır.
Ayrıca hadiste Hz. Mehdi'nin “atının on dörtlük ay gibi” parlayacağının vurgulanmış olması da, hayret verici bir detaydır. Bu ifade, Hz. Mehdi'nin arabasındaki oval, iri, tamamen ışık kaplı ve aydınlatıcı bir ışık kaynağına işaret etmektedir ki, bu da Hz. Mehdi'nin arabasının farlarını çok detaylı bir şekilde tarif etmektedir. 
“O, en hayırlı topluluğun önünde gider” sözleriyle ise Hz. Mehdi'nin arabasının, kendi talebelerinden oluşan bir konvoyun önünde gideceğine işaret edilmektedir.
İmam Caferi Sadık aleyhisselam'ın şöyle buyurduğunu duydum: "Ben Kaim'i (Hz. Mehdi'yi) Kufe'nin Necef'inde görür gibiyim. ... DAHA SONRA (HZ. MEHDİ) SİYAH-BEYAZ RENKLİ İKİ GÖZÜNÜN ARASI IŞIK GİBİ PARLAYAN BİR ATA BİNECEK..." (Abân bin Tağlib)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder