9 Ağustos 2015 Pazar

Kur'an okumadan önce yapmanız gereken tek bir şey var


Kur'an okumadan önce yapmanız gereken tek bir şey var
Allah Kuran'ı bizim okumamız ve ayetler üzerinde düşünmemiz için göndermiştir.

Bildiğiniz gibi yobazlar dinimizi alabildiğine zorlaştırmışlar. Namazla ilgili kendi kafalarından tam 300 sayfa kural koymuşlar! Oysa hem namaz çok kolay, hem abdest almak çok kolay. Sanki din yaşanmasın diye ellerinden geleni yapmış bağnazlar.
Kur'an’ın okunmaması için de ellerinden geleni yapmışlar. Kur'an’ı özel çantalara koyup yukarılara asmışlar ki, kimse okumasın, kimse bilmesin. Koydukları kurallarla insanları adeta Kur'an’dan özellikle uzaklaştırmışlar.
Yobazlar Kur'an okumak için abdestli olmak gerektiğini savunurlar. Oysa Kur'an okumak için abdestli olmak şart değildir. Her ortamda, her koşulda Kur'an okunabilir. Kur'an okunmasını şartlara bağlamak İslami değildir.
Kur'an'a göre abdest sadece namaz kılmak için gereklidir. Müslümanlara namaz dışında hiçbir ibadet için abdestin farz olmadığı, Kur'an'da abdest emrinin sadece namaza kalkma şartına bağlı kılınmasından da anlaşılmaktadır. Rabbimiz Maide Suresi 6. ayette şöyle buyurmaktadır.
Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı mesh edin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da.. Ayetten de anlaşıldığı üzere abdest ibadeti sadece namaz kılmak içindir.
Din adına sorumlu olduğumuz tüm detayları Kitabında bizlere bildiren Rabbimiz Kur'an okumak için yapılması gereken ön şartı da Kur'an’da şöyle bildirmiştir.
Öyleyse, KURAN OKUDUĞUN ZAMAN, kovulmuş şeytandan Allah’a sığın… (Nahl Suresi 98)
Görüldüğü üzere Kur'an okumak için abdest şartı yoktur. Müminler Kur'an’a göre Kur'an okumaya başlamadan önce “Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım” demekle yükümlüdürler. Bunun dışında Kur'an’da olmayan hükmü Allah adına söylemek (Kur'an abdestsiz okunamaz demek) büyük bir samimiyetsizliktir. Zaten Yüce Rabbimiz Kitabını ayrıntılı kıldığını Kur'an’da belirtmektedir.
“Allah size Kitap`ı ayrıntılı kılınmış bir halde indirmişken, Allah`ın dışında bir hakem mi arayayım?” (Enam Suresi, 114)
Bu yüzden Kur'an okumak için abdestin gerekli olduğu gibi bir ayet olmadığı sürece böyle bir iddiada bulunamayız. Abdest, Kur'an için değil sadece namaz kılmak için bir zorunluluktur. Bununla beraber isteyen abdest alabilir. Yeter ki bunu dini bir gereklilik olarak dayatmasın. Bütün bunların yanında yobazlar kadınların adet döneminde namaz kılamayacaklarını, oruç tutamayacaklarını ve Kur'an okuyamayacaklarını öne sürerler. Bunların hiçbiri Kur'an’da yoktur. Kadınlar adet döneminde namaz kılabilir, oruç tutabilir ve Kur'an okuyabilirler. Kadınlar diledikleri kıyafetle, yatarken, otururken Kur'an okuyabilirler. Allah binlerce ayeti Müslümanlar okusun ve hayata geçirsinler diye göndermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder