3 Ağustos 2013 Cumartesi

Dikkat edin, yobazlar peygamberimizin hadislerinin gerçekleştiğini gizliyorlar

Dikkat edin, yobazlar peygamberimizin hadislerinin gerçekleştiğini gizliyorlar
Peygamberimizin hadisleri her zaman doğruya götürür.

Görmüyor musunuz, birçok televizyonkanallarında yobaz hocalar çıkıyor, saatlerce konuşuyorlar. Yok televizyon seyretmek günah, yok müzik dinlemek günah, yok resme bakmak günah! Neden günah olsun? Kuran’da böyle bir ayet yok. Tam tersine Allah insanlara araştırmalarını, bilimi takip etmelerini, yaratılış delillerini keşfetmelerini söylüyor. Dindarlar resimleri kullanmayacaklar da inkâr edenler mi kullanacak? Peki Allah’ın delilleri resimler gösterilmeden, televizyonlarda, radyolarda gösterilmeden nasıl anlatılacak? Nasıl tebliğ yapılacak? Dinsizler televizyon aracılığıyla sürekli konuşup anlatırken dindarlar oturdukları yerde kalacaklar mı? Tabii ki bu yönlendirmelerin hiçbiri doğru değildir. Bunları söyleyen yobaz hocaların sabahlara kadar sazlı sözlü eğlence yapan televizyon kanalarına çıktıkları da herkes tarafından görülmektedir. 
Yobazlar halkı ısrarla yanlış yönlendirme faaliyetlerine devam ederlerken ne hikmetse hiçbir aciliyeti olmayan konuları durmadan anlatıp duruyorlar. Oysa peygamberimizin yüzlerce hadisi arka arkaya gerçekleşmiş,kıyamet alametleri çıkmış. Bu son derece hayret verici bir olaydır. Ama dikkat edin bakın bir tane bahseden var mı? Bir tane insanları uyaran, “kıyamet çok yakın” diyen var mı? Bekliyorum ama yok! Bu kadar önemli hadislerin gerçekleştiğini halktan özenle gizliyorlar. Sanki insanlar uyanırsa onların çıkarlarıyla da çatışacak gibi gözüküyor. Hele hele Hz. Mehdi’nin çıkmasını hiç mi hiç istemiyorlar, çünkü Hz. Mehdi çıktığında ona biat etmek zorunda kalacaklar. Ama yığmışlar malları, çekmişler altlarına cipleri, yapmışlar yazlıkları, kışlıkları, işlerine gelmiyor tabii ki. Bu devirde Allah rızası için yaşayan o kadar az insan var ki. Bunlar televizyonlarda, camilerde vaaz verip sonra evlerine gidip bir güzel pilavlarını yiyip yatıp uyuyorlar. Başka dertleri yok. Müslüman âlemi perişan durumda, bu onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor. 
Peygamberimiz gerçekleşen hadisleri saklayanlar olacağını bakın nasıl bildiriyor, ben de bu hadisleri bildiğimden kimsenin anlatmamasına şaşırmıyorum: 
1. Hz. Cabir r.a anlatıyor: Resulullah (aleyhisselatu vesselam) buyurdular ki: bu ümmetin sonradan gelenleri önce gelenlerine lanet ettiği vakit kim bir hadisi söylemez ketmederse (gizlerse) Allah’ın indirdiğini ketmetmiş (gizlemiş) olur. “Buhari, İlm 34. 6034 

2. Hz. Enes (ra) anlatıyor: Resulullah (aleyhisselatu vesselam) buyurdular ki: Kim bir ilimden sorulur, o da bunu gizlerse, kıyamet günü ateşten bir gem ile gemlenir.” Ebu Davud, İlm 9, (3658); Tirmizi, İlim 3, (2651) 

3. Ebu Sa’idi’l-Hudri anlatıyor: Resulullah (aleyhisselatu vesselam) buyurdular ki: Kim insanların dini işlerinde Allah’ın faydalı kıldığı bir ilmi gizlerse, Allah kıyamet günü onu ateşten gem ile gemler. “Buhari, İlm 34. , 603 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder