16 Ağustos 2013 Cuma

Dünyada silaha harcanan para ne kadar biliyor musunuz?

Dünyada silaha harcanan para ne kadar biliyor musunuz?
Milyarlarca dolar masum insanların katledilmesi için silah sanayiye aktarılıyor.

2009 yılında yapılan bir araştırmayı incelediğinizde dünyada silahlanmaya harcanan para karşısında gerçekten de hayrete düşüyorsunuz. Amerika: 684 milyar dolar, Avrupa: 424 milyar dolar, Asya: 275 milyar dolar, Ortadoğu: 94.1 milyar dolar, Orta ve Güney Amerika 59.2 milyar dolar, Afrika 27.7 milyar dolar! Yıllar geçtikçe harcanan bu para katlanarak artıyor. Şimdi bu harcanan muazzam paralarla ortalığın nasıl kan gölüne çevrildiğini, nasıl masum insanların katledildiğini görebiliyor musunuz? 
Amerika’da dev silah şirketleri durmadan silah, tank, top, mermi üretiyor. Tabii ki ürettikten sonra da bunları satması gerekiyor. Satılan uçakların, bombaların bir süre sonra da kullanılması gerekiyor ki yerine yenileri satılabilsin. Bir bakıyoruz ki Amerika sudan sebeplerle Irak’a girmiş, Afganistan’a girmiş, Küveyt’e girmiş, yeni silahlarını deniyor. Ve bunca para dünya çapında kan dökmeye ayrılıyor. Bu paralarla neler yapılabileceğini hiç düşünebiliyor musunuz? Sadece silaha harcanan para dünyada yoksulluğu, açlığı, susuzluğu, evsizliği bitirmeye yeter de artar bile. İnsanlar çok büyük bir zenginliğe ve bolluğa kavuşurlar. O zaman ne sokakta aç bir çocuk görürüz, ne de evsiz kalmış bir insan. 
Şimdi tüm dünyada çok büyük karışıklıkların yaşandığı dönemdeyiz. Ülkeler adeta kaynıyor, nereye baksanız savaş ve zulümle karşılaşıyorsunuz. Silah şirketleri de bu kargaşadan faydalanıp ceplerini dolarlarla dolduruyorlar. Fakat çok kısa bir süre sonra tüm dünya Hz. Mehdi’nin gelişi ile barışa, sükûnete, huzura ve güvenliğe kavuşacak. Hz. Mehdi asla kan dökülmesine izin vermeyecek. Silah üretimi tamamen duracak. Bütün tanklar, toplar ve tüfeklerde kullanılan malzemeler sanayide kullanılmaya başlanacak. O zaman dünyada ne açlık, ne yokluk, ne de zulüm altında ezilen insanlar kalacak. İşte o zaman çadırlarda yaşam mücadelesi veren, bir lokma ekmek ve su için yerlerde sürünen insanlar görmeyeceğiz. Hep birlikte huzur dolu bir dünyaya kavuşacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder