13 Temmuz 2015 Pazartesi

Abdülkadir Selvi çok haklı, yanındakiler Tayyip Erdoğan’ı nasıl bitiyor?


Abdülkadir Selvi çok haklı, yanındakiler Tayyip Erdoğan’ı nasıl bitiyor?
Tayyip Erdoğan danışmanlarını uzaklaştırıp başkanlık sisteminden hemen vazgeçmeli.

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvison yazısında çok önemli konulara değinmiş, şöyle diyor yazısında:
"Erdoğan'ı tanıdıkça aşık oldum" diyen Star Medya Grubu Başkanı Ethem Sancak ve "İki silahım yüzlerce mermim var, ben ölmeden kimse Erdoğan'a dokunamaz" açıklaması ile tartışmaya yol açan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut'a tepki gösterdi. "Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır" diyen Selvi, "Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı" ifadelerini kullandı. 
Abdülkadir Selvi söylediklerinde çok haklı. Yiğit Bulut çıkıp iki tabancam var diye anlatıyor ama Gezi olaylarında her nedense hiç ön planda değildi. Erdoğan’ı savunanların hepsi tırsıp köşelerine çekilmişti.
Eroğan’ı öve öve göklere çıkaranlar, onu adeta bir halife, bir Mehdi gibi göstermeye çalışanlar Erdoğan’a çok büyük zarar veriyorlar.Yapılan en büyük yanlışlardan biri bu.Erdoğan’ın Mehdi olmadığı, halife olmadığı gün gibi ortada. O da aciz bir kul. Erdoğan bu şekilde ön plana çıkarıldığında insanların sevgisini değil nefretini kazanıyor. Halbuki Erdoğan Ortadoğu’nun lideri, halife ya da İslam Birliği lideri olarak değil, sade, mütevazi, halktan biri olarak gönüllerde taht kurabilir.
Yine şöyle diyor Selvi: “Üçüncü köprüyü, üçüncü havaalanını yaparsınız, İstanbul'un altında üç katlı tüp geçit geçirir, denizin ortasına havaalanı kurarsınız ama bazı söylem ve tavırlarınız kendi tabanınızda rahatsızlık meydana getirmişse burada bir sorun var demektir.
Bu konuda da çok haklı Abdülkadir Selvi. AK Parti “Onlar konuşur, AK Parti yapar!” sloganlarını her yere donatmış. Ama insanlara bu söylenenlerden de rahatsız oluyorlar. Kim ne yapsın yolları, köprüleri, hava alanlarını, ülke bölünüp paramparça olduktan sonra? HDP ile danışıklı dövüşlü ülke bölündükten sonra? Öcalan’ın hapisten çıkarılması planlandıktan sonra? Bakın yapılan araştırmalar AK Parti seçmenlerinin %14’lere varan kadarının hala çekimser olduğunu gösteriyor. AK Parti oyları hızla eriyor. Bunun nedeni de AK Parti’nin başkanlık sisteminde ısrar etmesidir. Yapılan ikinci en büyük yanlış budur. Başkanlık sistemi federasyondemektir, ülkenin bölünmesi demektir, Öcalan’ın isteğinin yerine getirilmesidir. En sonunda da Türkiye’nin paramparça olmasıdır.
Evet Yiğit Bulut’un dediği gibi ortada iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır diyor Selvi. Yine çok haklı.Erdoğan’ı bir ilah gibi gösterenler ve başkanlık sistemi diye direten danışmanlar Tayyip Erdoğan’ı yavaş yavaş bitiriyorlar. Tayyip Erdoğan biran önce çevresinde bunu yapan danışmanlarından kurtulmalı. Yoksa emek emek kurulan AK Parti dağılacak, partiye duyulan güven iyice sarsılacak ve kimse tekrar partiyi toparlayamayacak. Tayyip Erdoğan yol yakınken bu gerçekleri mutlaka görmeli ve acil tedbir almalı diye düşünüyorum. Türkiye parçalanmadan önce ve AK Parti dağılmadan önce…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder