13 Temmuz 2015 Pazartesi

Ayasofya elbette tekrar camiye çevrilecek, ama zamanı var…


Ayasofya elbette tekrar camiye çevrilecek, ama zamanı var…
Bildiğiniz gibi tüm Müslüman âlemiAyasofya’nın tekrar ibadete açılmasını, o güzel ve kutsal mekânda tekrar ezan seslerinin duyulmasını, namaz kılınmasını büyük bir şevkle bekliyor. Bakın ne diyor Bediüzzaman:
Son Şahitler'den Selahaddin Çelebi anlatıyor:
"Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini ziyaretimin birinde Ayasofya hakkında düşüncelerini sormuştum.'Keçeli, keçeli' diye güldü. Sonra birden ciddileşerek “Ayasofya, Hristiyanlığın, İslâmiyete devir ve tesliminin bir abidesidir. Bunun için kilise iken cami olmuştur. Elbette tekrar camiye çevrilecektir” dedi.
Bediüzzaman’ın da en büyük isteklerinden biri Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıydı. Bunun için Menderese şöyle demişti: "Ey Menderes senin başına bir felaket geliyor. Bu felaketi iki büyük sadaka ile def edebilirsin. Birisi Risale-i Nur imanları kurtardığı için büyük bir sadaka olarak kabul edilir, onları bolca neşret. İkincisi Ayasofya'yı yeniden ibadete aç. Bu iki şeyi yap, bunlar seni beladan kurtaracak."
Fakat Menderes Ayasofya’yı ibadete açmadı. Bediüzzaman’ın söylediği gibi Ayasofya mutlaka bir gün camiye çevrilecek, ama bunun bir zamanı var.
Ayasofya’da ilk namaz kılacak olan kişi Hz. Mehdi’dir. Bu namazı Hz. İsa ile birlikte kılacak, Hz. İsa, Hz. Mehdi’yi imamlığa geçirecektir. Hadislerdebu durum şöyle anlatılır:
“Ya Resullullah o gün Arablar nerede?” dedi. Buyurdu: Onlar o gün az olurlar, imamları salih bir insan olan Mehdi olduğu halde, Beytül Makdis’e sığınırlar. Orada imamları kendilerine sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği sırada, birde bakarlar ki İsa İbni Meryem sabah vaktinde inmiştir. Bu imam (Mehdi) Hz. İsa’yı öne geçirmek için arka arka çekilir. Hz. İsa onun omuzlarına eline koyar ve O’na der ki: “Geç öne  namazı kıldır. Zira kamet senin için getirilmiştir” bunun üzerine imamları (Mehdi) onlara namazı kıldırır.
Hz. Hızır yıllardan beri Ayasofya’da Hz. Mehdi ve Hz. İsa’nın namaz kılması için bekler. Fakat bu olay Hz. Mehdi’nin peygamberimizin kutsal emanetleriyle çıkışı, peygamberimizin kılıcını kuşanması, hırkasını giymesi ile aynı anda olacaktır. Bu sırada tüm Müslüman âlemi kendisine biat edecektir. Hz. Mehdi peygamberimizin hırkasını giyip kılıcını kuşanması üç yerde gerçekleşecek: Birincisi Ayasofya’da, ikincisi Mekke’de Kâbe-i Şerif’te, üçüncüsü de Kudus-ü Şerifte.
Sonuç olarak Müslümanların Ayasofya’nın ibadete açılması için kısa bir süre daha beklemeleri gerekiyor. Hz. Mehdi zuhur ettiğinde ve Hz. İsa tekrar yeryüzüne döndüğünde Müslüman âlemini ve Hıristiyan âlemini muhteşem günler bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder