13 Temmuz 2015 Pazartesi

Halkın arasında dolaşan Hz. Mehdi talebeleri nasıl insanlar olacak?


Halkın arasında dolaşan Hz. Mehdi talebeleri nasıl insanlar olacak?
Hz. Mehdi talebeleri ahir zamanda İslam'ı yaymak için teknolojiyi çok iyi kullanacaklar.

Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin yanında ona inanan, ona güvenen 313 talebesi olacağını hadislerinde bildirmiş. Bu talebeler öyle sıradan insanlar olmayacaklar. Tam tersine eğitimli, kültürlü, çok güzel ahlaklı, çok derin imanlı kişiler olacaklar. Aynı zamanda da o kadar cesur olacaklar ki, ahir zamanın çetin şartlarından hiç etkilenmeden, yılmadan Hz. Mehdi’ye tabi olacaklar. Peygamberimiz hadislerindeMehdi talebelerini çok güzel anlatıyor:
Mehdi talebeleri seçilmiş kimselerdir:
O'NUN (HZ. MEHDİ’NİN) YANINA GELENLER KAÇINILMAZ OLARAK SEÇİLECEKLER, ayrılacaklar ve elenecekler. Büyük çoğunluğu bu elemeden geçemeyecek. (Gaybet'ül Numani, Bölüm 12, Sayfa 299)
Mehdi talebeleri eğitimli ve kültürlü kimselerdir:
Hz. Mehdi’nin YARDIMCILARI ASİL VE EĞİTİMLİ OLACAKLAR. (El-Melahim ve el Fitan, sayfa:205)
Hz. Mehdi talebeleri çok mübarek insanlardır:
Ata b. Said'den İbni Eşaz'ın emir olduğu günlerde Abdurrahman el-Hadrami hutbesinde şöyle diyordu: Rasulullah (sav)'den şöyle rivayet ettiğini işittim: "ÜMMETİMİN SONUNDA ÖYLE KİMSELER OLACAK Kİ ÜMMETİMİN İLKLERİNE VERİLEN SEVABIN AYNISI ONLARA DA VERİLECEKTİR. Fitne ehliyle (fikren) mücadele ederler ve münkerden nehyederler." (İbn Hacer Askalani, Metalib-u Aliye)
Hz. Mehdi talabeleri çok yiğit kimselerdir:
(Hz. Mehdi’nin) DOSTLARI YİĞİT, ŞECAATLİ, SALİH, İMANLI KİŞİLERDİR, ONA İTAATTE GAYRETLİDİRLER. Nereye ve hangi işe yönelseler mutlaka zafere ulaşırlar... (Bihar'ul- Envar, cilt52, s.279 ve cilt 53, s.12; İkmal'ud- Din, cilt2, s. 367)
Hz. Mehdi talebeleri Arap olmayacak:
HZ. MEHDİ’NİN YARDIMCILARI ARAP OLMAYACAK. Diğer milletlerden olacak... (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 187)
Hz. Mehdi talebelerinin ahlakları mükemmel olacak:
Onun (Hz. Mehdi) TALEBELERİNİN TABİATI ARİ VE KUSURSUZ OLACAKTIR. Riyakarlıktan ve tüm diğer kirlerden arınmış olacaklardır. (Bihar-ül Envar, cilt 52, Sayfa 35)
Allah Mehdi talebelerinin kalplerini kötü ahlaktan arındıracak:
Onların (Hz. Mehdi’nin talebelerinin) KALPLERİ KÖTÜLÜK, KISKANÇLIK VE HUSUMETTEN ARINMIŞ VE KUSURSUZ OLACAKTIR. (Bihar-ül Envar, cilt 52, Sayfa 35)
Mehdi talebeleri çok güçlü bir imana sahip olacaklar:
İmam–ı Zaman Hz. Mehdi’nin talebelerinin HER ŞEYE KADİR ALLAH'A DAİR ZERRE KADAR ŞÜPHESİ OLMAYACAKTIR ve O'nu O'NUN TANINMASI GEREKTİĞİ GİBİ TANIYACAKLARDIR. (Bayaan Fi Akhbaar - e -Mahdi Aakher al -Zamaan (a .s.) , Bölüm 5; Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, Sayfa 65)
Hz. Mehdi talebeleri ruhen ve bedenen çok sağlam olacak:
İmam Muhammed Bâkır ve İmam Cafer Sadık Hz. Mehdi’nin yardımcıları hakkında şöyle buyurmuştur: "Onlar dünyanın doğusunu ve batısını ele geçireceklerdir. ONLARDAN HER BİRİSİNİN KIRK İNSAN KADAR GÜCÜ VARDIR. KALPLERİ DEMİR GİBİDİR. ..." (Bihar-ul Envar,cilt 52, s. 340)
Hz. Mehdi talebeleri bütün hayatlarını Allah’a adarlar:
Gecelerini KONFOR İÇERİSİNDE GEÇİRMEK YERİNE onlar (Hz. Mehdi’nin talebeleri) Rablerine ibadet ederek geçireceklerdir. (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, sayfa 65)
Hz. Mehdi talebeleri çok samimidirler:
Onların (Hz. Mehdi’nin talebelerinin) TAMAMI SAMİMİ ve sadık olacaktır. (Bihar ül-Envar, Cilt 52, Sayfa 283 Kamaal al-Deen'den aktarıyor.)
Hz. Mehdi talebeleri çok cesur ve gözüpektirler:
İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi’nin TALEBELERİ ASLANLARDAN DAHA CESUR VE MIZRAKTAN DA DAHA KESKİN OLACAKLAR. (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, s. 65)
Hz. Mehdi talebeleri kendilerine yapılan baskıdan yılmayacaklar:
Hz. Mehdi elini yardımcılarının omzu ile göğsü arasına sürecek, BÖYLECE ONLAR HAKLARINDA ALINACAK HİÇ BİR HÜKÜMDEN ÇEKİNMEYECEKLER, HİÇ BİR KARAR ONLARA ZOR GELMEYECEK. (Bihar-ül-Envar, cilt: 52, sayfa:345, El Melahim va el Fitan, sayfa:205; Mikyaal el-Mekarim, cilt.1, s.144/235)
Hz. Mehdi talebelerinin dünyaya yönelik hiçbir hırsları olmayacak:
Ey Ebu Hüreyre! Bu topluluk (HZ.MEHDİ CEMAATİ) zor ve güç bir yola girerek peygamberlerin derecesine kavuşurlar. ALLAH KENDİLERİNİ DOYURDUKTAN SONRA AÇLIĞI, GİYDİRDİKTEN SONRA ÇIPLAKLIĞI, İÇİRDİKTEN SONRA SUSUZLUĞU TERCİH EDERLER; ALLAH'IN KATINDAKİNE ÜMİTLERİNİ BAĞLAYIP BUNLARI TERK EDERLER. HESABINDAN KORKU DUYARAK HELALİ DAHİ BIRAKIRLAR. DÜNYAYA SADECE BEDENLERİ İLE İLGİ GÖSTERİRLER, ONUN HERHANGİ BİR ŞEYİYLE İŞTİGAL DE ETMEZLER.
Onların Rablerine olan itaatleri karşısında, melekler ve peygamberler dahi hayrete düşer. Ne mutlu onlara, ne mutlu onlara! Allah'ın, onlarla benim aramı birleştirmesini ne kadar çok isterdim! ... (el-Vesaya li-İbnü'l-Arabi, Halet Ef. no.: 198/2, 486a yaprağı)
Allah hepimize Hz. Mehdi talebesi olmayı nasip etsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder