13 Temmuz 2015 Pazartesi

İncil’de tarif edilen derin Allah sevgisi insanı çok etkiliyor…


İncil’de tarif edilen derin Allah sevgisi insanı çok etkiliyor…
Allah bizlere bu dönemde tekrar dünyaya dönecek olan Hz. İsa'yı görmemizi nasip etsin.

Bugünden itibaren İncil’de yer alan güzel ifadeleri,Kuran ile benzeyen sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum. O kadar güzel, anlamlı, derin ifadeler ki bunlar, insanı gerçekten çok etkiliyor… Biliyorsunuz İncil’de Tevratgibi değiştirilmiş ama değiştirilmemiş olan bölümleri de var. Biz Kuran ile benzeyen yerlerini alıyoruz. Bugün İncil’de bahsedilen derin Allah sevgisinden sizlere bahsedeceğim. Umarım tüm müminlerin kalplerindeki Allah sevgisinin artmasına vesile olur…
Bir din bilgini yaklaşıp ona, "Tüm buyrukların en önemlisi hangisidir?" diye sordu. İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Allah'ımız olan Rab tek Rab'dir. Allah'ın olan Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle sev. İnsanın Allah'ı bütün yüreğiyle, bütün anlayışıyla ve bütün gücüyle sevmesi, komşusunu da kendi gibi sevmesi, tüm yakılmalık adaklardan ve sunulan kurbanlardan daha önemlidir." (Markos, 12:28-33)
Sevgi, Allah'ın buyruklarına uygun yaşamamız demektir. Başlangıçtan beri işittiğiniz gibi, O'nun buyruğu, sevgi yolunda yürümenizdir. (Yuhanna'nın 2. Mektubu, 1:6)
Herşeyden önce birbirinizi candan sevin. Çünkü sevgi birçok kötülüğü örter.  (Petrus'un 1. Mektubu, 4:8)
Birbirinize kardeşlik sevgisiyle bağlı olun. Birbirinize saygı göstermekte yarışın. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 12:10)
Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Allah'tandır. Seven herkes... Allah'ı tanır. Sevmeyen kişi Allah'ı tanımaz. Çünkü Allah sevgidir... Sevgili kardeşlerim, Allah bizi bu kadar çok sevdiğine göre biz de birbirimizi sevmeye borçluyuz. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 4:7-11)
Duam şu ki; sevginiz, bilgi ve her tür sezgiyle arttıkça artsın. (Pavlus'tan Filipililere Mektup, 1:9)
[Hz. İsa (as):] Size [Allah rızası için] yeni bir buyruk veriyorum: "Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin. Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır." (Yuhanna, 13:34-35)
Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır. Sevgi [Allah'ın sevgisi] asla son bulmaz... (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 13:4-8)
Ama Allah'ı seveni Allah bilir. (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 8:3)
Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, ne ödülünüz olur? Vergi görevlileri de öyle yapmıyor mu? Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz?... (Matta, 5:46-47)
'Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin' dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, 'düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.' (Matta, 5:43-44)
İncil’de daha sevgi ile ilgili çok fazla izah var, onları da diğer yazımda sizlerle paylaşacağım. Sevgi insanoğlunun bu dünyada var olma amacıdır, Allah sevgisiyle dopdolu bir kalple yaşamak ve tüm insanları sevmek, bağışlamak, şefkat duymak. İnsan ancak sevgi dolu bir kalbe sahipse insandır, yoksa hayvandan daha aşağı olur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder