13 Temmuz 2015 Pazartesi

İncil’de nasıl “Allah korkusu” tarif ediliyor?


İncil’de nasıl “Allah korkusu” tarif ediliyor?
Ayasofya'da ilk namazı Hz. Mehdi ve Hz. İsa birlikte kılacaklar.

İncil’de tarif edilen Allah sevgisi insanı çok etkiliyor” yazım çok fazla kişi tarafından okundu. Bugün de  İncil’de tarif edilen Allah korkusundan sizlere bahsetmek istiyorum. İncil’de değiştirilmemiş sözler gerçekten çok etkileyici ve çok güzel. Bu vesile ile yaşadığımız bu dönemde Hıristiyan alemi gibi Hz. İsa’nın zuhurunu da büyük bir heyecanla beklediğimizi tekrar söylemek istiyorum. Allah yüzyıllar sonra Hz. İsa’yı tekrar büyük bir mucize olarak yeryüzüne gönderecek, umarım bizler de onun güzel yüzünü görüp, onun güzel ahlakına şahit olan müminlerden oluruz. Şimdi İncil’de tarif edilen Allah korkusuna bakalım:
Siz dostlarıma söylüyorum, bedeni öldüren, ama ondan sonra başka bir şey yapamayanlardan korkmayın. Kimden korkmanız gerektiğini size açıklayayım: Kişiyi öldürdükten sonra cehenneme atmaya kadir olan Allah'tan korkun. Evet, size söylüyorum, O'ndan korkun. (Luka, 12:4-5)
... Gurbeti andıran bu dünyadaki zamanınızı Allah korkusunda geçirin. (Petrus'un 1. Mektubu, 1:17)
... Her ulusa, her soya, her dile, her halka yüksek sesle, "Allah'tan korkun, O'nu yüceltin " diyordu... (Vahiy, 14:6-7)
[Hz. İsa (as):] "Bedeni öldüren, ama canı öldüremeyenlerden korkmayın. Canı da bedeni de cehennemde yıkıma uğratabilen Allah'tan korkun." (Matta, 10:28)
Herkese saygı gösterin. İmanlı kardeşlerinizi sevin, Allah'tan korkun... (Petrus'un 1. Mektubu, 2:17)
Çünkü güçlü olan [Allah], benim için büyük işler yaptı. O'nun adı kutsaldır. Kuşaklar boyunca Kendisi'nden korkanlara merhamet eder. (Luka, 1:49-50)
Dindar bir adamdı. Hem kendisi hem de bütün ev halkı Allah'tan korkardı. Halka çok yardımda bulunur, Allah'a sürekli dua ederdi. (Elçilerin İşleri, 10:2)
Rab'den korkmanın ne demek olduğunu bildiğimizden insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Ne olduğumuzu Allah biliyor; umarım siz de vicdanınızda biliyorsunuz. (Pavlus'tan Korintlilere 2. Mektup, 5:11)
Yüksek sesle şöyle diyordu: "Allah'tan korkun! O'nu yüceltin! Çünkü O'nun yargılama saati geldi. Göğü, yeri, denizi, su pınarlarını Yaratan'a kulluk edin!"(Vahiy, 14:7)
O zaman Petrus söz alıp şöyle dedi: "Allah'ın insanlar arasında ayrım yapmadığını, ama Kendisi'nden korkan ve doğru olanı yapan kişiyi, ulusuna bakmaksızın kabul ettiğini gerçekten anlıyorum. (Elçilerin İşleri, 10:34-35)
"Doğru ve Allah'tan korkan, bütün Yahudi ulusunca iyiliğiyle tanınan... bir yüzbaşı var" dediler. (Elçilerin İşleri, 10:22)
Kardeşler, İbrahim'in soyundan gelenler ve Allah'tan korkan yabancılar, bu kurtuluş bildirisi bize gönderildi. (Elçilerin İşleri, 13:26)
... Senin gazabın üzerlerine geldi. Ölüleri yargılamak, kulların olan Peygamberleri, kutsalları, küçük olsun büyük olsun Senin adından korkanları ödüllendirmek ve yeryüzünü mahvedenleri mahvetmek zamanı da geldi. (Vahiy, 11:18)
Allah kulu Musa'nın ve Kuzu'nun [Hz. İsa (as)'ın] ezgisini söylüyorlardı: "Herşeye gücü yeten Rab Allah, Senin işlerin büyük ve şaşılası işlerdir. Ey ulusların hükümdarı, Senin yolların doğru ve adildir. Ya Rab, Senden kim korkmaz, Adını kim yüceltmez? Çünkü kutsal olan yalnız Sensin. Bütün uluslar gelip Sana kulluk edecekler. Çünkü adil işlerin açıkça görüldü." (Vahiy, 15:3-4)
Sonra tahttan bir ses yükseldi: "Ey Allah'ın bütün kulları! Küçük büyük, O'ndan korkan hepiniz, O'nu övün!" (Vahiy, 19:5)
... Onu azarladı. "Sende Allah korkusu da mı yok?" diye karşılık verdi... (Luka, 23:40)
Öyle ki, Allah'ı hoşnut edecek biçimde saygı ve korkuyla ibadet edelim. (İbranilere Mektup, 12:28)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder