13 Temmuz 2015 Pazartesi

Musevi karşıtlığı ciddi bir rahatsızlıktır…


Musevi karşıtlığı ciddi bir rahatsızlıktır…
Musevi nefreti İslam'da kesinlikle yoktur. Hükümet acil bu duruma tedbir almalıdır.

Daha önce yazdığım bir yazımda da söylemiştim. Musevi karşıtlığı Türk halkında %80’lere dayanmış bir durumda şu an. Son on yıl içinde gerçekleşti bu son derece rahatsız edici durum.
İsrail’in Haaretz Gazetesi’nde çıkan habere göre; “Türk medyasında en fazla nefret söylemi Musevilere yöneltilmiş. Musevilere yönelik nefret söylemi, diğer tüm ulusal ve etnik grup ve diğer dinlerden fazlaymış.”
Bu gerçekten de çok korkunç bir durum. Musevi karşıtlığı ciddi bir rahatsızlıktır, iman eksikliğidir. Museviler Hz. İsrail (a.s)’ın evlatlarıdır, Hz. Yakup (a.s)’ın evlatlarıdır, Allah’ın bize emanetidir. Kuran’da böyle Musevilerden nefret edin diye bir şey asla yok, tam tersine onlardan kitap ehli diye bahsediliyor. Onlarda son derece imanlı, Allah’a inanan,Tevrat hükümlerine uyan insanlar.
Burada Türk halkının yanıldığı şöyle önemli bir nokta var. Filistin ile savaşan İsrail derin devletidir. Bu yaşanan zulüm için tüm Museviler sorumlu tutulamaz, tüm Museviler dışlanıp kötülenemez, hepsinden toptan nefret edilemez.  İsrail’de yaşayan, son derece dindar olup, savaşa karşı olan çok fazla Musevi var. Toptan nefret etmek, toptan “ölsünler, yok olsunlar” demek son derece yanlıştır, Kuran bakış açısıyla tamamen zıttır.
Kuran’a göre kitap ehliyle aynı sofrada yemek yiyorsun, dost oluyorsun, hatta evleniyorsun. Allah kitap ehlinin içinde iman edenler olduğunu, onların yemeklerinin bize helal olduğunu, onlarla evlenilebileceğini şu ayetlerle bildiriyor:
Bugün size temiz olan şeyler helal kılındı. (Kendilerine) Kitap verilenlerin yemeği size helal, sizin de yemeğiniz onlara helaldir. Mü'minlerden özgür ve iffetli kadınlar ile sizden önce (kendilerine) kitap verilenlerden özgür ve iffetli kadınlar da, namuslu, fuhuşta bulunmayan ve gizlice dostlar edinmemişler olarak -onlara ücretlerini (mehirlerini) ödediğiniz takdirde- size (helal kılındı.) Kim imanı tanımayıp küfre saparsa, elbette onun yaptığı boşa çıkmıştır. O ahirette hüsrana uğrayanlardandır. (Maide Suresi, 5)
Şüphesiz, Kitap Ehlinden, Allah'a; size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah'a derin saygı gösterenler olarak- inananlar vardır. Onlar Allah'ın ayetlerine karşılık olarak az bir değeri satın almazlar. İşte bunların Rableri katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah, hesabı çok çabuk görendir. (Al-i İmran Suresi, 199)
Hükümetin demeçler vererek biran önce Türkiye’de yaşanan ciddi Musevi karşıtlığına son vermesi gerek, bu Kuran’la hiçbir şekilde bağdaşmayan durumu ortadan kaldırmaları gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder