13 Temmuz 2015 Pazartesi

Cennette sabır yok, tevekkül yok, ibadet yok...


Cennette sabır yok, tevekkül yok, ibadet yok...
Cennette müminler muhteşem güzellikte bir suretle yaratılacaklar.

Dünyada geçirilen şu kısacık vakit ne kadar da değerli...
İnsan bir göz çarpması kadar kısa sürede geçen hayatını ibadetlerle, şükürle, sabırla, tevekkülle süsleyebiliyor. Allah için yaşadığı her andan, yaptığı her amelden, söylediği her güzel sözden, yaptığı tebliğden sevap kazanıyor. Bu yüzden dünyada geçen her an çok kıymetli. Çünkü insan dünya hayatında her an imtihan ediliyor, güzel bir sabırla sabrediyor, Allah’a dayanıp güvenmenin zevkini ve huzurunu yaşıyor.
Ama cennet öyle değil. İnsan ölüp de bu dünyadan ahirete geçtiği anda artık tüm imtihan görüntüsü kalkıyor. Dünya bitiyor, eksiklikler, hastalıklar, acizlikler, korkular, sıkıntılar hepsi ama hepsi sona eriyor. Eğer ölen kişi müminse cennetin kapıları sonsuza kadar o insana açılıyor. Artık tevekkül edecek tek bir durum yok, sabredecek tek bir olay yok, nefsin zorlanacağı en küçük bir neden yok. Herşey ama herşey güzel, apayrı muhteşem bir dünyaya gözlerini açıyor insan.
Cennette ibadet etmek de yok. Namaz kılmak, oruç tutmak dünyaya yönelik ibadetler. Cennette sürekli şükür var. Allah’a hamd etmek var. Mümin nereye dönse cennetteki sonsuz nimetleri görüp Rabbine şükrediyor. Bu yüzden dünyada kılınan namaz çok değerli ve sevabı çok büyük.  
Cennet tüm müminler için sadece eğlence yurdu. Yaptığı tüm fedakarlıkların, salih amellerin, cesaretinin, çabasının, ibadetlerinin, güzel ahlakının, sabrının karşılığını alıyor mümin. Hem de sonsuza kadar, ruhunda hiç tükenmeyen mutlulukla ve hiç tükenmeyen Allah aşkıyla...
İman edip salih amellerde bulunanlar ise cennet halkıdırlar, orada süresiz kalacaklardır. (Bakara Suresi, 82)
İman edip salih amellerde bulunanları, altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokacağız. Onda onlar için tertemiz kılınmış eşler vardır. Ve onları, 'ne sıcak-ne soğuk, tam kararında gölgeliğe' sokacağız. (Nisa Suresi, 57)
Böylelikle Allah, dediklerine karşılık olarak içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler verdi. Bu, iyilik yapanların karşılığıdır. (Maide Suresi, 85)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder