13 Temmuz 2015 Pazartesi

Anne babalara sesleniyorum, çocuklarınızı Kuran’la yetiştirin -3


Anne babalara sesleniyorum, çocuklarınızı Kuran’la yetiştirin -3
Bir çocuğa yapılabilecek en büyük iyilik onu imanlı yetiştirmektir.

Bu zamanın anne babalarına bakıyorum da, tek dertleri çocuklarını kolejde okutmak, sonra da iyi bir üniversiteye sokmak. Bu oldu mu rahata ereceklerini düşünüyorlar. Çocuk dünyasını kurtarsın, parasını kazansın, evine barkına, çoluğuna çocuğuna baksın, o zaman tamam, hiçbir sorun olmayacak diye düşünüyorlar. Peki diyelim ki çocuk dünya hayatını kurtardı, peki sonsuz ahiret hayatı ne olacak?
Çocuk yaşlanıp kaderinde belirlenen gün geldiğinde ölümle tanışacak. Ve ölüm melekleri onun canını alacak. O zaman Allah’ın huzurunda durduğunda dünyada gittiği en iyi kolej, en iyi üniversite, bildiği yabancı diller, mallar ve çocuklar, biriktirdiği paralar onu kurtarmayacak. Yalnızca takvası, Allah’a olan imanı ve dünya hayatında Allah için yaptıkları geçerli olacak.
Sen ise çocuğa din nedir, iman nedir, hiç öğretmiyorsun. Çocuk kendisini yaratan Allah’ı tanımıyor. Şükretmeyi bilmiyor, dua etmeyi bilmiyor, ibadet etmeyi bilmiyor, Kuran’ı hiç okumuyor. Dolayısıyla ruhu bomboş kalıyor. Sen zannediyorsun ki çocuğa en iyi bilgisayarı alarak, en iyi telefonu alarak, en iyi markaları giydirerek, en iyi spor arabayı alarak iyilik yapıyorsun. Çocuk tam anlamıyla Darwinist, materyalist yetişiyor. İman olmadıktan sonra, şükür olmadıktan sonra, Allah inancı olmadıktan sonra sen o çocuğun mutlu olmasını bekliyorsun ama dünya hayatında bu mümkün değil. Hem dünyada, hem ahirette mutluluk ancak imanla gelir, aksi mümkün değil. Çocuk bir şey elde ettiğinde seviniyor ama birşeyleri kaybettiğinde de hemen hırçınlaşıyor, düşman kesiliyor. Tüm hayatı boyunca çocuğun ruhu imanla hiç tanışmıyor.
Bu yüzden tekrar söylüyorum,  çocuklarını Kuran’la yetiştirmeyen anne ve babalar ahirette ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklar. Ama o zaman geri dönüş olmayacak. O çocuk size dönüp de “neden dünyamı kurtardın da sonsuz hayatıma karşı hiçbir şey yapmadın” diye soracak…
Onlar birbirlerine gösterilirler. Bir suçlu-günahkar, o günün azabına karşılık olmak üzere, oğullarını fidye olarak vermek ister;
Kendi eşini ve kardeşini,
Ve onu barındıran aşiretini de;
Yeryüzünde bulunanların tümünü (verse de); sonra bir kurtulsa.
Hayır; (hiçbiri kabul edilmez). Doğrusu o (cehennem), cayır cayır yanmakta olan ateştir: (Mearic Suresi, 11-15)
Yazımın sonunda kaynak olarak verdiğim bloktan ayet açıklamalarını da mutlaka okumanızı ve çocuklarınızla paylaşmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder