13 Temmuz 2015 Pazartesi

Hz. Mehdi hepimiz için sımsıcak bir dost ve arkadaş olacak…


Hz. Mehdi hepimiz için sımsıcak bir dost ve arkadaş olacak…
Hz. Mehdi Hz. İsa ile birlikte Ayasofya'da namaz kılacak.

Her insanın isteği, aradığı, arzu ettiği sevmek ve sevilmek, gerçek sevgiyi, gerçek dostluğu yakalamak bu dünyada. Aslında ahir zamanda yaşadığımız için bizler Allah’ın sevgili kullarıyız. Çünkü tüm dünyanın sevgilisi olacak Hz. Mehdi’yi Allah’ın izniyle bizler göreceğiz, bizler onun nuruna, sonsuz şefkatine, merhametine şahit olacağız. Bakın peygamberimiz Hz. Mehdi’nin tüm insanlık için büyük bir nimet, sımsıcak bir dost olacağını nasıl anlatıyor hadislerinde:
Hz. Mehdi sıcak bir dost ve arkadaştır:
… Abdulaziz b. Müslim şöyle rivayet etmiştir:
"İmam Mehdi, yağmur yağdıran bir buluttur. Çiseleyen bir yağmurdur. Işık saçan bir Güneş'tir. Keskin bir göz, dalları ve yaprakları birbirine girmiş bir bahçe, bir gülistandır. İmam Mehdi, sıcak bir yoldaş ve arkadaş, şefkatli bir baba, öz bir kardeş, evlatlarına düşkün bir ana, felaketlerin dört bir yandan hücum ettiği zamanlarda Allah kullarının sığınağıdır." (İman Ve Küfür Kitabı / Usul-U Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1)
Hz. Mehdi insanlık için büyük bir nimettir:
HAZRETLERİ'NİN (HZ. MEHDİ’NİN) VARLIĞI BİR NİMETTİR; ONUN YÖNETİMİ BİR BAŞKA NİMETTİR. [Şerh-i Tecrid, Tusi, s. 389 (İran Baskısı)]
Hz. Mehdi nuruyla tüm dünyayı aydınlatır:
Abdulaziz b. Müslim şöyle rivayet etmiştir: "İmam Mehdi, ufukta doğan bir Güneş gibi nuruyla bütün âlemi aydınlatır. İmam Mehdi, parıldayan dolunaydır, parlak bir çıra, aydınlık saçan bir nur, zifiri karanlıklarda, şehirlerin sokaklarında, çöllerin derinliklerinde ve denizlerin girdaplarında yol gösteren bir yıldızdır." (İman Ve Küfür Kitabı / Usul-U Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1)
Hz. Mehdi dünyanın dirliği, Müslümanların onurudur:
Abdulaziz b. Müslim şöyle rivayet etmiştir: "İmam Mehdi, ümmetin dizgini, Müslümanların düzeni, dünyanın dirliği ve müminlerin onurudur. O (İmam Mehdi), Allah'ın koyduğu hadleri egemen kılar. Allah'ın dinini savunur. Hikmet, güzel öğüt ve kesin kanıtla insanları Rabbinin dinine davet eder." (İman Ve Küfür Kitabı / Usul-U Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1)
Hz. Mehdi Mehdilik iddialarını kabul etmeyecek, kendisine istemediği halde biat edilecektir:
Hadis-i şeriflerde Hz. Mehdi’ye biatın kendisi istemediği halde yapılacağı bildirilmektedir. Bu da gösteriyor ki Hz. Mehdi, kendisini hiçbir zaman Hz. Mehdi olarak ilan etmeyecektir.Hatta insanlar ona gelip "alametler sende mevcut, sen Hz. Mehdi 'sin" dedikleri halde o yine reddedecektir. Hz. Mehdi’ye sık sık "Alametler sende mevcut " diyerek Hz. Mehdi olduğu iddiası getirilecektir, fakat o, ısrarla söylenen bu iddiayı kabul etmeyecektir.Ancak "ölümle tehdit" edildikten sonra, insanların kendisine biat etmesini kabul edecektir.
İnsanlar nihayet Hz. Mehdi’ye gelirler ve Rükun ile Makam arasında, kendisi istemediği halde ona biat edeler. "Eğer kabul etmezsen, boynunu vururuz" derler. Yer ve gök ehli ondan razı olur.(Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler, Kahraman Neşriyat, s. 31)
Hz. Mehdi ancak baskı ile başa geçmeye razı olacaktır.(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 48)
Fitne içindeki insanlar kan akıtıldığı bir zamanda evinde oturmakta olan Hz. Mehdi’ye gelir ve"Bizim için kalk artık"der. O ise kabul etmez, ancak ölümle tehdit edildikten sonra onlar için kalkar. Ondan sonra artık kan dökülmez. (İbn Ebi Şeybe, c. VII, s. 531; Abdurrezzak H. 20771, c. XI, s. 372; Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 52,53)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder