13 Temmuz 2015 Pazartesi

İnsan acı çekmeden cennete giderse odun gibi olur…


İnsan acı çekmeden cennete giderse odun gibi olur…
İnsan cennette en çok Allah'ın tecellisini görmekten zevk alır...

Neden dünyada bu kadar imtihanoluyoruz? Neden bir sıkıntı bitiyor, hiç ara vermeden diğeri başlıyor? Neden bir lokma ekmek yemek, bir evde oturabilmek için deliler gibi çalışıp çabalıyoruz? Dünya daha kolay bir yer olamaz mıydı? Bu kadar imtihan olmak zorunda mıydık?
Bütün bu soruların cevabı şudur “evet dünya zorlu bir yer olmak zorunda.”  Bildiğiniz gibi Hz. Adem cennette sayısıznimetin içindeydi, yalnızca bir tek elma ağacına dokunması ve ondan yemesi yasaktı. Fakat Hz. Adem şeytana uyup o elmayı yedi ve ardından da dünyaya gönderildi.
Hz. Adem sonsuz nimetlerin içindeyken bu nimetlerin tam istenildiği gibi farkında değildi. Cennette acizlik yoktu, üşümek yoktu, acımak yoktu, yemek için çalışmak yoktu, terlemek yoktu, hastalık yoktu, kısaca her şey kusursuzdu. İşte bu kusursuzluğun içine doğan insan o nimetlerin tam olarak hakkını veremedi. Tıpkı çok zengin bir ailede doğan ve hiçbir zorluk çekmeyen bir çocuğun nimetlerin değerini bilip, hakkını veremediği gibi…
Allah bu yüzden insanı yeryüzüne indirdi, ona zorlu bir yaşam belirledi. Acizlik, hastalık, yokluk ve imtihanlar başından hiç eksik olmayacaktı.
Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. (Bakara Suresi, 155)
Allah bizleri dünyada başımıza gelen imtihanlara karşı gösterdiğimiz sabırla deniyor. Her şart altında Allah’tan razı oluyor mümin ve asla isyan etmiyor. Mümin acı çektiğinde, zorluk çektiğinde, Allah için sabrettiğinde Allah katında karşılığı çok büyük oluyor.
Şimdi bunca zorluk çekmiş bir insanın cennet kapılarından girdiğini düşünün. Cennetin taşını toprağını sarılıp sarılıp öper değil mi? Sofraların, yiyeceklerin, içeceklerin kıymetini nasıl da bilir. Dünyada zorlu hastalıktan geçmiş bir insan cennette hep sağlıklı olmanın değerini nasıl bilir. Dünyada çok geçim sıkıntısı çekip zor şartlara göğüs geren bir mümin cennet köşklerinde nasıl içten şükreder, nasıl teslimiyetle Allah’a yönelir. Bir düşünün. Dünyada çekilen imtihan ne kadar hikmetli değil mi? Bu müminin cennette sonsuza kadar çok zevk alması için yaratılmış.
Dünya müminin cennet için eğitim yeridir. Mümin dünyada aldığı bu zorlu eğitim sonucunda cennetin değerini çok iyi bilecek, her adımında, her lokmasında, her dakikasında Allah’a çok şükredecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder