13 Temmuz 2015 Pazartesi

Selahattin Demirtaş: Kürtçe hutbe neden olmasın, Allah Kürtçe bilmiyor mu?


Selahattin Demirtaş: Kürtçe hutbe neden olmasın, Allah Kürtçe bilmiyor mu?
Selahattin Demirtaş önce Güneydoğu'da neden dini faaliyetlere PKK'nın izin vermediğini açıklasın.












Geçtiğimiz günlerdeSelahattin DemirtaşDiyanet İşleri Başkanlığını eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Devlet konuşulacağı dili belirliyor, Türkçe dışında hutbe veremezsin diyor diyanet. Niye? Allah Kürtçe bilmiyor mu, İngilizce bilmiyor mu, kendi yarattığı dili anlamıyor mu Allah? Sen niye engelliyorsun Allah olarak?”
Şimdi burada Selahattin Demirtaş samimi davranmıyor. Hutbe Kürtçe olsun diyor, eğitim de Kürtçe olsun diyor. Böylece Kürtler tamamen bizden kopsun istiyor. Amaç ne pahasına olursa olsun ülkeyi bölmek ve Komünist bir Kürdistan kurmak. Farklılık iyice derinleşsin, arada bir uçurum olsun istiyorlar.
Ayrıca bunların derdi Kürtçe hutbe okutulması filan da değil, ülkeyi bölmek için bütün yöntemleri kullanıyorlar. Kendilerini dindar göstermeye çalışıyorlar. “Kimbilir belki bu yöntem tutar” diyorlar akıllarınca. Bugün gidin Güneydoğu’ya. Dini kitaplar dağıtmaya çalışın, dini konferanslar yapmaya çalışın, Komünizmin, Marksizmin yanlışlarını anlatmaya çalışın. Bakın bakalım ne oluyor? Dinsiz, Komünist, Stalinist PKK Güneydoğu’da göz açtırmıyor. Dini en ufak bir faaliyet yapılmasına izin vermiyor. Hemen Kalaşnikoflarla üzerinize saldırıyor.
Dolayısıyla Komünist PKK’nın yandaşçısı olan HDP hiç bu tür söylemlerle ortaya çıkmasın. Çünkü bir yanda müthiş bir baskı uygularken diğer yanda “neden Kürtçe hutbe okutulmuyor” demeleri kendilerini küçük düşürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder