13 Temmuz 2015 Pazartesi

Nazar boncuğu takarak çocuklarını koruyacaklarını düşünen annelere sesleniyorum;


Nazar boncuğu takarak çocuklarını koruyacaklarını düşünen annelere sesleniyorum
Çocuklarınızı Kuran'la yetiştirin.

O kadar çok yanlış inanış var ki, aman başımıza kötü bir şey gelmesin diye üç kere tahtaya vurmalar, çocuklara doğar doğmaz nazar boncuğu takmalar, daha bunlar gibi birçok hurafeye insanlar körü körüne inanıyor.
İnsanlar durup da bir an olsun akılcı düşünmek yerine yıllardır nesilden nesile geçen bu anlamsız gelenekleri uyguluyorlar. Üstelik bazıları çıkıp da bu uygulamaların dinimizde olduğunu söyleyecek kadar cahilce bir tavır sergiliyor.
Allah’ın gücünü ve kudretini yeterince takdir edemeyenler, Allah’a güvenmek ve O’na teslim olmak yerine eski kültürlerinden getirdikleri inançları ısrarla uyguluyorlar. Bu tür yüzlerce inanıştan biri olan “Nazar Boncuğu”nun koruyucu olma özelliği de Allah’ı yeterince takdir edememekten kaynaklanan yanlışlardandır.Nazar Boncuğunun hiçbir koruyucu özelliği yoktur, Kuran’a tamemen aykırı bir inanış ve büyük bir yanılgıdır. Her insanı tüm kötülüklerden yalnızca Allah korur. Allah dilemeden bir insana ne bir iyilik nede bir kötülük dokunamaz. Rabbimiz bu gerçeği bir Kuran ayetinde şöyle bildirir:
Allah sana bir zarar dokunduracak olsa, O'NDAN BAŞKA BUNU SENDEN KALDIRACAK YOKTUR. Ve eğer sana bir hayır isterse, O'nun bol fazlını geri çevirecek de yoktur. Kullarından dilediğine bundan isabet ettirir. O, bağışlayandır, esirgeyendir.[Yunus Suresi, 107]
Bu paylaşım; "… dileyen Rabbine bir yol bulabilir" (Müzzemmil Suresi, 19) ayetiyle de belirtildiği gibi Rabbimize yakınlaşma yolu arayanlara O'nun büyüklüğünü kavrama, Kuran ahlakını yaşama ve aklın nimetlerinden faydalanma konusunda bir yol açmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda insanları bağnazlıktan, uydurma hurafelerden kurtarıp tamamen Kuran’a döndürmek her Müslüman’ın görevidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder