13 Temmuz 2015 Pazartesi

Müslümanlar günahları için cehennemde azap çekip sonra cennete mi alınacak?


Müslümanlar günahları için cehennemde azap çekip sonra cennete mi alınacak?
Cehennem ehli özel yaratılıyor. Yani onlar hidayet verilmemiş özel varlıklar. Küfür karakteriyle yaratılıyorlar.












Hepimiz öyle kulaktan dolma bilgilerle büyüyoruz ki… Bize de dediler ki“Müslümanların hiçbiri cehenneme gitmeyecek, günahlarının cezasını cehennemde çektikten sonra cennete girecekler”. Kimi de Müslümanlar için yalnızca kabir azabının olduğunu söyledi. Onların anlattığına göre Müslümanların hiçbiri cehenneme girmeyecekti. Kimi de cehennemin yalnızca Yahudiler ve Hıristiyanlar olduğunu iddia etti. Karman çorman bilgilerle insanların kafasını doldurdular.
Bütün bunları dinleyip, kayıtsız şartsız inanırken her nedense Kuran’a bakmak çoğu insanın aklına gelmez. Çünkü insanlara cehennemde bir süre kalıp yeterli cezayı çektikten sonra cennete gitme fikri son derece hoş gelir. Nasıl olsa azap bir gün bitecektir, bir yıl da sürse, bin yıl da sürse. Hatta işlenen suçlar sonrasında da böyle düşünüldüğünden, o haramlar tekrar karşısına çıktığında nasıl olsa cehennemden sonra cennete gidileceği sanıldığından yine yapılır, yine yapılır. İnsan her seferinde bilinçaltında cehennemden kurtulacağı inancıyla kendisini rahatlatır.
Oysa Kuran'a göre cehennem sonsuzdur. Allah Kuran`da bununla ilgili olarak Bakara Suresi 80. Ayette şöyle bildirir: “Dediler ki; Sayılı birkaç gün dışında ateş bize asla dokunmayacaktır. De ki; Allah`tan bir ahit mi aldınız! Allah ahdine asla ters düşmez. Yoksa siz Allah`a isnat ederek, bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?”
Bakara Suresi 81. ayette de “İş onların sandığı gibi değil. Kötülük ve çirkinlik kazanan, suçu kendisini kuşatmış olan kişiler, ateşin dostudurlar. Sürekli kalacaklar orada.” der.
Bundan sonra bir harama girmeden önce bir değil bin kere düşünün. Allah`ın dediği gibi, cehennem ateşi, sayılı birkaç gün değil bir sonsuzluk ateşi olarak ahirette karşımıza çıkacaktır.
Allah insanların cehenneme girip daha sonra cennete alınacakları, orada bir süre kalacakları konusunda nasıl yanılgıya düştüklerini şu ayetle bize bildirir:
Bu, onların: "Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak" demelerindendir. Onların bu iftiraları, dinleri konusunda kendilerini yanılgıya düşürmüştür. (Ali İmran Suresi, 24)
Bu yazının sonunda Allah’ın esirgeyen ve bağışlayan olduğunu, sonsuz merhamet sahibi olduğunu da tekrar hatırlatalım. Allah kullarına zulmedici değildir. Fakat Kuran’la ne yapmaları gerektiğini de açıkça bildirmiştir. Kuran’a uymayıp, kendi nefsine uyan ve Allah’a başkaldıran insan en büyük hatayı ileri süreceği bahanelerle Allah’ı kandıracağını düşünerek yapar. Oysa Allah adildir. Yarattığı milyarlarca insan ahirette tam olarak hak ettikleri karşılığı alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder