13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kur'an’a göre müzik dinlemek haram değil…


Kur'an’a göre müzik dinlemek haram değil…
Yobazlar uydurdukları hadislerle hayatı resmen cehenneme çevirmişler.

Yobazlar Müslümanlara her şeyi ama her şeyi yasaklamışlar. Müzik yasak, resim yasak, heykel yasak, dans yasak, gülmek yasak, kadınlara güzel giyinmek yasak, müzik aleti çalmak yasak… Bunların hepsi yobaz zihniyetten çıkmış, Kur'an’dan değil. Böylece insanlara hayatı resmen cehenneme çevirmişler. Evlerine televizyon sokmuyorlar, günah diye müzik dinlemiyorlar. Onlara göre yalnızca ilahi dinlenebilir. Diğer müzikleri dinlemek günahtır, haramdır. Sanat yobazların hayatında hiçbir şekilde yer almaz.
Oysa Allah’ın Kur'an’da saydığı haramlar bir elin parmaklarını bile geçmez. Haramlar çok net bir şekilde bildirilmiştir. Müzik dinlemek ya da icra etmenin haram olduğuna dair hiç bir hüküm Kur'an'da bulunmaz. Ancak; ziynetler, güzel rızıklar, neşe, sevgi, sanat, dans, müzik, eğlence, mutluluk ve tüm güzellikler Allah tarafından helal kılınmasına rağmen, hurafeci mantıkta bunların tümü yasaklanmıştır. “Bu yasakların kaynağı ne?” diye sorulduğunda ya gelenekler derler ya da uydurma hadisleri delil gösterirler. OysaKuran’dan verebilecekleri tek bir delil bile yoktur.
Müzik, dans, eğlence, mutluluk, sanat, resim, bilim Müslümanlara helaldir. Kur'an’da bu güzellikleri Müslümanlara yasaklayan tek bir hüküm dahi yoktur. Zaten bunların hepsi nimet olarak yaratılmış güzelliklerdir ve nimetlere en fazla layık olanlar da elbette ki Allah aşıklarıdır.
Bu paylaşım; "… dileyen Rabbine bir yol bulabilir" (Müzzemmil Suresi, 19) ayetiyle de belirtildiği gibi Rabbimize yakınlaşma yolu arayanlara O'nun büyüklüğünü kavrama, Kur'an ahlakını yaşama ve aklın nimetlerinden faydalanma konusunda bir yol açmayı amaçlamaktadır.
Müslümanların bağnazların sahte dinine değil, tertemiz Kur'an’a uymaları dileğiyle, duasıyla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder