2 Mayıs 2016 Pazartesi

Donald Trump Salman Ruşdi’ye bakıp neden akıllanmıyor?


Donald Trump Salman Ruşdi’ye bakıp neden akıllanmıyor?
Donald Trump çevresine bakıp biran önce sevgisiz ve ters üslubundan vaz geçmeli.

Amerika’daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi parti adaylarından Donald Trump Müslümanlara ve göçmenlere yönelik sert ifadeleriyle çok dikkat çekmeye başladı. Fikrilerinden bazıları şöyle:
“Müslümanları fişleyelim.”Müslümanların emniyet güçleri tarafındanterörle mücadele kapsamında fişlenmesi gerektiğine inanılıyor.
“Amerika, Irak ve Şam İslam Devleti’yle mücadelede tutuklularda boğuluyormuş hissi uyandıran su işkencesi ve diğer sert sorgulama yöntemlerini kullanmalı.”Trump bu yöntemlerin militanların kullandığı kafa kesme gibi taktikler yanında çerez olduğunu söylüyor.
Trump İşid’i cehenneme gönderecek kadar bombalayacağını” söylüyor. Başka hiçbir adayın İşid’e karşı kendisinden daha sert olamayacağını ve militanların petrole olan erişimlerini keserek zayıflatacağını savunuyor.
Yine Trump Amerika’da yaşayan 11 milyon yasa dışı göçmenin sınır dışı edilmesini savunuyor.
Donald Trump’ın bu sevgisiz, nefret dolu, Müslümanları dışlayan, işkenceyi makul gören düşünceleriyle hem kendi sonunu hem de Amerika’nın sonunu hazırladığı çok açık bir şekilde görülüyor. Çünkü bu şekilde yaparak devletin uygulayacağı terörü makul bir zemine oturtmaya çalıştığı anlaşılıyor. Hâlbuki teröre karşı terörü değil sevgiyi, şefkati, merhameti savunması lazım. Bu kadar zalim ve gaddar biri başkan olduğunda bunun Amerika’nın felaketi olacağı açıktır. Donald Trump tamamen teröristlerin felsefesini savunuyor, aynı şiddet ile karşılık verileceğini söylüyor. Bu şekilde yapınca ne olacak? Yeni bir üçüncü dünya savaşının zemini oluşacak ve milyonlarca kişi hayatını kaybedecek demektir.
Trump’in bu şekilde sert üslup takınması ayrıca hem kendisini, hem de ailesini hedef haline getirir. El Kaide, El- Nusra, Hizbullah, İşid, El-Aksa gibi terör örgütlerinin bu açıklamalar karşısında Trump’ı indirmek isteyecekleri hatta yok etmek isteyecekleri ortada.  Trump bu şekilde yaparak şiddeti tahrik ediyor.
Donald Trump kendisine bu kadar güvenmemeli ve üslubunu biran önce düzeltmeli. Bu şekilde sadece kendisini değil ailesini de tehlikeye atıyor. Bu örgütler fetva çıkarıp Donald Trump’ı öldürürler. (Salman Ruşdi’nin nasıl insan içine çıkamadığını hatırlayın. Charlie Hebro dergisinin yayınladıkları yüzünden başına gelenlere bakın.) Trump bu çirkin üslupla Amerika’daki tüm Müslümanları da kendisine düşman ediyor. Bir ayaklanma çıktığında Amerika’nın nasıl bir tehdid altında olacağını bir düşünün. Trump hem kendisini hem de Amerika’yı mahvedecek bir politika izliyor. Böylelikle bir Üçüncü Dünya Savaşı’na hazırlanacağı çok net görülüyor.
Donald Trump biran önce bu sevgisiz, nefret dolu üslubundan vazgeçsin. Nefret dolu olan insan hem kendisine hem de ülkesini batırır. Ayrıca birkaç insanın çıkıp terör saldırısı yapması tüm Müslümanları terörist yapmaz. Ayrıca terör saldırısı yapan kişiler de Kuran’a uymayıp masum insanları öldürdüğü için Müslüman değildir. Amerika tüm Müslümanları terörist gösterme sevdasından da biran önce vazgeçmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder