2 Mayıs 2016 Pazartesi

Fransa hiç utanmadan hala tam 14 Afrika ülkesini sömürüyor!


Fransa hiç utanmadan hala tam 14 Afrika ülkesini sömürüyor!
Fransa Afrika ülkelerinin en ufak bir başkaldırışında askeri müdahale ile karşılık veriyor.

Bu son terör olayından sonra tüm dünyanın gözü Fransa’ya çevrildi. Derin devletlerin Paris’te düzenlediği saldırı sonucunda 200 Fransız ölürken şimdi Suriye’de milyonlarca Müslüman’ın canı alınıyor. Kimse de sesini çıkarmıyor. Ayrıca Fransa ve birçok Avrupa ülkesi mültecilere kapılarını kapayacaklarını ard arda açıklıyor. Bu noktada yapılan plan sonucunda Fransa bu işten oldukça kazançlı çıkıyor. Bir yandan Müslüman kıyımı Ortadoğu’da devam ederken, bir yandan insan yerine bile koyulmayan milyonlarca mülteci kendi halinde terk ediliyor.
Fransa’nın Müslüman’ları insan yerine koymadıklarını hala 14 Afrika ülkesini sömürmesinden de anlıyoruz. Fransa’nın eski sömürgesi olan 14 Afrika ülkesinden hala “koloni vergisi” aldığını biliyor musunuz?
Bu ülkelerin yıllık gelirlerinin %85’i her yıl Fransız Merkez Bankası’nda toplanıyor. Bakın dikkat edin, % 20’si, ya da %50 si değil, %85’i! Kalan %15 ile ekonomisini yürütmeye çalışan bu 14 Afrika ülkesi mali sıkıntı yaşadıkları takdirde Fransa Merkez Bankası’na yatırdıkları kendi paralarını borç olarak alıyorlar! Bu da kısıtlı. Çünkü Fransa’ya verdikleri paradan en fazla %20 oranında borç alabiliyorlar.
Çad, Senegal, Cibuti, Gabon, İvor adaları gibi yerlerde Fransa’nın neden askeri üssü var sanıyorsunuz? Sözüm ona sömürgecilik dönemi bitti, ama bu “bitişin” ardından Fransa Afrika’ya tam 26 kez askeri müdahalede bulundu.
Sonuçta 21. Yüzyılda Fransa hiç utanmadan, hiç sıkılmadan tam 14 Afrika ülkesini sömürüyor ve tüm dünyada bunu gayet normal karşılıyor. Ezilen, mahvolan, zenginlik içinde yokluk çeken ve köleleştirilen yine insan yerine konmayan Müslümanlar oluyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder