2 Mayıs 2016 Pazartesi

Son bin yılın alimi Bediüzzaman ahir zamanla ilgili neler söylüyor?


Son bin yılın alimi Bediüzzaman ahir zamanla ilgili neler söylüyor?
Bediüzzaman Mehdi'den "acip bir şahıs" diye bahsediyor.

Bugün sizlerle geçtiğimiz bin yılın en büyük alimi Bediüzzaman’ın çok hikmetli, insanın ruhuna işleyen, imanına iman katan hikmetli sözlerini ve derin tefekkürlerini paylaşmak istiyorum.
Bildiğiniz gibi Bediüzzaman Türkiye’de dini, dinin hakikatini geliştirdi, Atatürk de yobazlığı temizledi. Türkiye’nin şu an ki bu güzelliği, bu iki değerli şahıs sağlamıştır. Yaşadıkları dönemde birbirlerine zıt gibi görünmeleri, o da ledüni bir ilimdir. Onu herkes anlayamaz. O onun usulüdür, birbirine zıt gibi görünmesidir.
Atatürk Bediüzzaman’dan çok şey duydu; İttihad-ı İslam’ın olacağını, Hz. Mehdi’nin çıkacağını, İslam’ın dünyaya hakim olacağını tarih tarih, saat saat Bediüzzaman anlattı ona. Atatürk hepsini biliyordu. Rusya’nın yıkılacağı gibi birçok detayı, hepsini biliyordu.  
Bediüzzaman Said Nursi’nin yayınlanmayan bir mektubu var, orada; “Dindar İseviler siyaseti üstlenir” diyor. Dünya siyasetini üstlenir. “Mehdi’de tebliğ görevini yapar” diyor. 
İslam'ın siyasetle hakim olması mümkün değil. Bediüzzaman "siyaset ruhları karartır" diyor. Ortadoğu'da yoğun bir siyaset hırsı görülüyor.
Bediüzzaman, “Deccalin tahribatını Hz. Mehdi ortadan kaldıracak” diyor. Bediüzzaman, Hz. Mehdi hayranıydı, Hz. Mehdi’ye zemin hazırlıyordu.
Bediüzzaman’ın ayetten ve hadisten yaptığı hesaplamalara göre; Kıyamet 2120 gibi, dünyaya büyük bir göktaşının vurmasıyla başlayacaktır. Kıyametten önce ehli imanın ruhları kabzedilecektir.
Bediüzzaman Allah adına yemin ederek, “İslam dünyaya hakim olacak” diyor.
Bediüzzaman, “Hz. Mehdi geldiğinde ben kabrimde olacağım” diyor.
Sungur Ağabey: “Bediüzzaman bana, ‘Hz. Mehdi’yi ben göremeyeceğim ama sen göreceksin’ dedi.” Bu söz Hz. Mehdi’nin bu yüzyılda yaşadığını gösteriyor.
Bediüzzaman, “Hz. Mehdi dindar Hıristiyanlarla ittifak edecek” diyor.
Bazı kimseler Bediüzzaman Hazretleri’ni Mehdi ilan ederek, güya Mehdiyet’i yok etmek, ortadan kaldırmak istiyorlar. Oysa Bediüzzaman Risalelerde sürekli kendisinden sonra gelecek ve İslam’ı tüm dünyaya hakim edecek Hz. Mehdi’yi müjdeliyor.
Bediüzzaman, Mehdi’yle ilgili hiçbir alimin, hiçbir Ehli Sünnet, Şii veya Sünni alimin vermediği müthiş detaylar vermiş. Bediüzzaman metafizik bir şahıs. Hz. Hızır’la görüşen bir insan. Cinlerle görüşen bir insan.
Bediüzzaman, Hz. Mehdi’ye hadislere dayanarak yol gösteriyor. Hz. Mehdi’ye "hayatın her yönünden çekil" diyor. "Ahir zamanda yobazların çıkışı şiddetli olacak" diyor. "METANET, SADAKAT VE İMANINLA BAŞARILI OLACAKSIN" diyor.
Üstad Bediüzzaman’ın ifadesine göre, Hz. Mehdi (a.s.) az bir toplulukla Darwinizm’e karşı üstün bir başarı elde edecektir.
Hz. Mehdi’nin askeri gücünün silahı sevgidir, merhamet ve muhabbettir. Deccalınki ise kan ve baruttur. Hz. Mehdi sadece sevgi ile hareket eder. Üstad Bediüzzaman’ın ifadesiyle sanat, marifet ve ittifak Hz. Mehdi’nin üç silahıdır.
Ne diyor Bediüzzaman: “İslamiyet güneş gibidir. Üflemekle sönmez, gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder