1 Mayıs 2016 Pazar

Gün içinde Allah’la kesintisiz bağlantıda olmak çok önemli…


Gün içinde Allah’la kesintisiz bağlantıda olmak çok önemli…
Mümin duayı çok önemli görecek, Allah’ın değer verme sebebi dua müminde.

Tüm kâinat Allah ile kesintisiz bağlantıda… Hayvanlar, bitkiler, tüm canlılar, Allah’ı sürekli tesbih edip övüyorlar ve yüceltiyorlar. Fakat kendi dillerinde tesbih yaptıkları için bizler onların tesbihlerini anlayamıyoruz, kavrayamıyoruz. Allah ayetinde bu gerçeği şöyle bildiriyor:
Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O'nu tesbih eder; O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)
İnsanda Allah’ın çok aciz bir kulu, her şeyiyle O’na muhtaç. Hava vermese yaşayamaz, su vermese yaşayamaz. Bedeninde dolaşan metrelerce damardan tek bir tanesi kopsa yere yığılır. İnsan bu kadar acizken ve sürekli Allah tarafından korunup kollanırken Allah’ı unutması çok büyük nankörlük olmaz mı? İnsan bu dünyada Allah’la bağlantısı ile değer kazanıyor. İnsan ne kadar bağlantıda olursa, ne kadar sevgisini ruhunda hissedip dua ile O’na yönelirse o gün o kadar anlamlı geçiyor.
Sen duayla, Allah’ı sürekli anarak Allah’a olan sevgini gösteriyorsun, O’da sana karşılık veriyor. İnsanın bu güzelliği ruhunda hissetmesi, Allah’ın yakın takibinin farkında olması çok müthiş bir şey. Allah’ı dost edinen bir mümin başka bir dost arar mı? Yıllarca zindana bile atılsa Hz. Yusuf gibi hiç yalnız kalır mı?
Bir mümin eğer samimi ise gün içinde ne kadar Allah ile bağlantıda olduğuna bir baksın. Samimiyet, ihlas, yakınlık çabayla sürekli artar. Siz Allah’a bir adımla yaklaşırsınız, O size on adımla karşılık verir. Bu yüzden gün içinde işlerin yoğunluğuna dalıp Allah ile bağlantıyı koparmamaya gayret etmek ve ciddi bir çaba göstermek lazım. Kaderimizi yaşadığımızın, görüntülerin beynimizde yaratıldığının, tüm gücün Allah’ın elinde olduğunu hiç unutmamak lazım.
Rabbini, sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Gaflete kapılanlardan olma. (Araf Suresi, 205)
İnsana bir zarar geldiğinde Allah’la kesintisiz bağlantı kuruyor değil mi? Duası mükemmel oluyor. Bela üzerinden kalksın diye yalvara yakara sürekli dua ediyor. İşte bu samimiyeti ve bağlantıyı zorluk olmadan, sıkıntı olmadan, belalar yağmadan kurmak lazım.  
Unutmayın ki samimi mümine gaflet yakışmaz, gün içinde Allah’ı unutmak yakışmaz. Samimi mümin Allah’ı unutmuş kalabalıkların içinde ihlasla O’na yönelendir. İçten içe O’nu sürekli zikredip yüceltendir…
De ki: "Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? Fakat siz gerçekten yalanladınız; artık (bunun azabı da) kaçınılmaz olacaktır." (Furkan Suresi, 77)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder