2 Mayıs 2016 Pazartesi

İngiliz derin devletinin Atatürk’ü öldürme planları!


İngiliz derin devletinin Atatürk’ü öldürme planları!
İngiltere Türkiye'yi her ne pahasına olursa olsun parçalamak istiyor.

İngiltere eski başbakanı olan David Lloyd George, Türkiye’yi parçalamak istediklerini anacak Atatürk olduğu için bunu yapamadıklarını şu sözüyle açıklar:
İnsanlık tarihinde dâhiler pek ender görülür. Fakat ne yazık ki, Tanrı bir dâhiyi Türkiye’de dünyaya getirdi ve biz onunla çarpışmak zorunda kaldık. Mustafa Kemal gibi bir dâhiyi yenmemiz imkânsızdı.”  (Onur Öymen, Silahsız Savaş, s. 355, Chroique de L’Historie, Atatürk, s. 89)
İngiliz derin devleti 1938’de Atatürk’e suikast girişiminde bulundu. İngiltere İçişleri Bakanlığı 4 Aralık 1937’de kendi Dışişleri Bakanlığı’na 6 sayfalık “Gizli Emniyet Raporu” yolladı. Raporda şu bilgi vardı: “Prens Sami’nin Türkiye’deki adamları Şubat 1938’de harekete geçmek üzere Atatürk’e bir suikast hazırlığı içindedir. Bu suikastta harcanmak üzere gerekli olan 100 bin sterlini temin konusunda Keith Williams adında bir İngiliz sermayedar Prens Sami‘ye yardımcı olmaktadır.”
İngilizler, RV/5, JQ/6 ve Parsifal kod adlı 3 ajanla Atatürk'ü yakın markaja aldılar.
RV/5, 1921'de İstanbul'da açtığı terzi dükkânıyla İttihatçı çevrelerin ve Atatürk'e yakın isimlerin terzisi olmayı başardı. Türk Dışişleri'ne girip çıkabiliyordu. Elde ettiği bilgileri İngilizlere aktarıyordu. Dışişleri'ndeki kaynaklarından biri yakalanınca İngiliz ajanlar tarafından Mısır'a kaçırıldı.
Atatürk’e suikast yapmak için gelen İngiliz casuslardan biri de Mustafa Sağır’dır. Mustafa Sağır,Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal’i öldürmek üzere İngiliz derin devleti tarafından küçük yaştan itibaren yetiştirilen Hint asıllı bir İngiliz casustur. Mustafa Sağır’ın casus olduğunu, gönderdiği raporlara görünmez mürekkeple yazılmış Hintçe ifadeler ortaya çıkarmıştır.  
Atatürk, Nutuk'ta İngiliz derin devletinin oyununu şöyle anlatıyor:
“Türklerle Kürtler arasında bir kardeş harbine sebebiyet vermek için, Kürtleri İngiliz himayesi altında müstakil bir Kürdistan kurma planına iştirak etmek üzere tahrik ettiler. Bu teşebbüslerini tahakkuk ettirmek için büyük paralar harcadılar, her türlü casusluğa başvurdular... Bu suretle Noel isimli bir İngiliz subayı uzun bir zaman Diyarbakır'da gayretler sarf etti ve faaliyetlerinde her türlü aldatma ve sahtekârlığa başvurdu.”
Atatürk İngiliz derin devletinin kendisi için yaptıkları suikast planlarından haberdardı. İngiliz derin devleti bu kirli emeline ulaşmak için çok farklı yollar denedi, birçok ajanını Türkiye’ye gönderdi. Ama tehlike Atatürk’ün hiç beklemediği bir yerden, tam yanı başındaki doktorlardan geldi. Atatürk geç teşhis edilen bir hastalığın pençesinde tam 43 şişe kinin verilerek doktorları tarafından zehirlenerek öldürüldü…
Yazıma ikinci bölümde devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder