2 Mayıs 2016 Pazartesi

Suriye'nin Medaya kasabasında insanlar açlıktan ölmemek için kedileri ve otları yiyorlar!


Suriye'nin Medaya kasabasında insanlar açlıktan ölmemek için kedileri ve otları yiyorlar!
İslam aleminin bir başı olsaydı Suriye'de, Irak'da, Afganistan'da yüzbinlerce insan katledilir miydi?












Suriye'nin Lübnan sınırı yakınlarında bulunan ve ordu ile Hizbullah güçleri tarafından aylardır kuşatma altında tutulan Medaya kasabasında yaşayanlar açlıktan ölmeye başladı...
Uluslararası yardım örgütü Kızıl Haç, başkent Şam'a 40 km mesafede olan Medaya ve bazı diğer kasabalarda hem tıbbi malzeme hem de gıda ihtiyacının kritik noktalara ulaştığını söylüyor.
BBC'ye bilgi veren Abdullah isimli bir Medayalı ise "Yiyecek bulamıyoruz. Çocuklar, kadınlar, herkes ölmeye http://img3.mynet.com/1x1/grey.gifbaşladı. Bazen ağaç yapraklarını, çimenleri bazen de kedileri yiyoruz"dedi. Abdullah, her gün onlarca çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi.
Medaya'daki yardım gönüllülerinin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda ise birçok Medayalının yürüyemeyecek kadar zayıf düştüğü görülüyor.
Peki Suriye’nin Medaya kasabasında yaşanan bu büyük zulmün karşısında Müslüman alemi ne yapıyor? Hiçbir şey. Sadece birbirlerine düşüp zulmün daha da artmasına vesile oluyorlar. Dünya sanki şeytanın eline geçmiş gibi deccaliyet tüm dünyayı acımasızca eziyor. Bu zulmün tek çözümü Müslümanların birlik olması ve Hz. Mehdi’nin zuhurudur. Hz. Mehdi zuhur etmeden bu acıların hiçbiri bitmeyecek, kan oluk oluk akmaya devam edecektir.
Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi/104)
Kızıl Haç, Medaya kasabasına son yardım teslimatını Ekim 2015'te yapabildiklerini söylüyor.
Guardian gazetesi, kasabada pirincin gramla satıldığını, bir kilo pirincin fiyatının 250 dolara çıktığını aktarıyor.
Temmuz 2015'te başlayan kuşatmadan bu yana Medaya'da yaşayan yaklaşık 30 bin kişinin kasabayı terk etmesine izin verilmiyor.
Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri, Ceyş el Fetih'in kontrolündeki kasabayı ele geçirmeye çalışıyor. Suriye’deki aktivistler, sadece Mezaya bölgesinde 40 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini ve 45 bin kişinin hayatının tehlikede olduğunu ifade etti.
Ahir zamanda olduğumuz bu dönemde aklı başında, samimi Müslümanların birlik olup İttihadı İslam’ı oluşturmaları ve Hz. Mehdi’nin gelişini büyük bir şevkle istemeleri farzdır. Her Müslüman gözlerinin önünde gerçekleşen zulüm görüntülerinden sorumludur.
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder