2 Mayıs 2016 Pazartesi

Kur'an’da mezhep yoktur.


Kur'an’da mezhep yoktur, Resimler
Bütün Müslümanları mezhep ayrımı gözetmeksizin bir araya getirecek sistemin adıdır Mehdiyet.

(O müşrikler ki) Kendi dinlerini fırkalara ayırmışlar ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi ellerindekiyle övünüp sevinç duymaktadır. (Rum Suresi,32)
Kur'an dışı hüküm arayanlar, İslam dinini dörde bölmüşler, dört ayrımezhep, daha doğrusu birbiriyle tamamen çelişen DÖRT AYRI DİN oluşturmuşlardır. Her mezhep kendi seçtiği hadisleri temel kabul etmiştir.
İslam dinin tek kaynağı olan Kur'an, genel olarak mezhep ve mezhep taassubunu yasaklayıp, gerek Müslümanlar ve gerekse diğer insanlar arasında kardeşlik ve hoşgörüyü emretmektedir.
Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah’adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.(Enam Suresi,159)

1 yorum:

  1. Kovulmuş olan, insanların sağından, solundan, arkasından ve dosdoğru yolunun üzerine oturarak, İslamı bölmek için çabalamaktadır. Tarikatler, cemaatler ve tasavvuf dinlerini de eklerseniz, islamın dört mezhebe değil, yüzlerce parçaya bölünmeye çalışıldığını fark edersiniz.

    YanıtlaSil