2 Mayıs 2016 Pazartesi

Gerçekten kim bu Mevlana?


Gerçekten kim bu Mevlana?
Mevlana adıyla yayılmaya çalışılan Mesnevilik Kuran'la çelişiyor!

Bu aralar hem televizyon kanallarında, hem de köşe yazılarında “Mevlana Gerçeği” tartışılıyor. Devletin Mevlana’nın eseri olarak yayınladığı “Mesnevi” adlı eserde gerçekten de Kuran’a muhalif birçok ifade geçiyor. Kadınların aşağılanması mı dersiniz, eşcinsel ifadeler mi dersiniz, sapkın ifadeler mi dersiniz, evrimi yaratılıştan üstün tutan ifadeler mi dersiniz, hakikaten inanılmaz ifadeler geçiyor. Dinle imanla hiç alakası yok, tam tersine sapkınlığın ön planda olduğu ifadeler bunlar. Ve insanların çoğu bu ifadelerden habersiz bir şekilde gidip Mevlana’ya bağlanıyorlar.
Tarih kitaplarına bakarsak, Mevlana döneminde 2 milyon Müslümanın katledildiği bilgisi yer alır. Tarih kitaplarında Mevlana hakkında verilen bilgilere göre Şems de Müslüman katliamına katılmıştı, haftalarca nehirler kan rengi akmıştı... Mevlana döneminde Hülagü'nün yaptığı Müslüman katliamları nedeniyle Barada nehri kan kırmızı akmıştı. Rumiler bu nehri kutsal kabul ederler... Mevlevilikte özel şifrelerle konuşulur, tavsiyeler şifrelerle verilir. Hülagü azılı bir Deccaldi ve Mevlana olarak ismi geçen kişiyi bütün Anadolu'nun şeyhi ilan etmişti. O dönemde sadece Bağdat'ta 800 bin kişi şehit edildi, kadın-çocuk ayrımı yapılmadı, şehir yağmanlandı. Mevlana’nın eserlerinde bu olaylar övülür. Mevlana’nın bağlı olduğu Hülagü, cami, hastane gibi her yeri kundaklayıp yaktırmıştır. Hülagü binlerce mazlum Müslümanı şehit etmiştir. Hülagü, Mevlana'nın has talebesidir ve 12 mescidi ateşe vermiş 14 bin Kuran'ı yaktırmış 200 bin insanı canlı canlı toprağa gömdürmüştür. Hülagü katlettiği insanların kafasında tepeler oluşturan bir katildi. Tarihi bilgilere göre Mevlana'yı ise hep koruyup kollamıştı..."
Gördüğünüz gibi Müslümanları şehit eden Hülagü Mevlana’yı şeyh ilan edip bütün Anadolu’ya Mesneviliği yaymaya çalışmış. Biraz daha derin araştırma yaptığımızda yine karşımıza İngiliz derin devleti çıkıyor. İngiliz derin devletinin İslam’ın yerine Mesnevi’liği ve Rumiliği koymaya çalıştığı açıkça görülüyor.
Mevlana diye biri Anadolu’da yaşamış olabilir, bu sapkın ifadelerden haberi bile olmayabilir. Ama onun adına yazılmış Mesnevi adlı eserlerde hiçbir Müslüman’ın kabul edemeyeceği ifadeler var. Bu gerçeği herkes bilmeli ve İngiliz derin devletinin oynadığı oyuna karşı dikkatli olunmalı diyorum.

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. sen neyin kafasını yaşıyorsun allah aşkına? mesneviyi ilk elden açıp okudunuz mu ? mevlana ve mesnevi üzerine yazılmış yüzlerce kitap var hangilerine dayanarak konusuyorsunuz bunları ? evet kuran ile ters düştükleri noktalar var ama yavaş gel biraz yani nasıl böyle sapıkça içeriklerin olduğunu emin bir şekilde yazabiliyorsunz? o dediğiniz tarih kitapları hangileri bende okumak istiyorum ayrıca.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Belli ki Adnan Oktar'ı birileri Mevlana konusunda çok fena kandırmış. Mehdi, mehdi diye sayıklarken kendini deccalin safında bulacak haberi yok. Hangi tarih kitabında Şemsi Tebrizi'nin müslümanları öldürdüğü yazıyormuş? Sene 1250, Hülagu ile İngiliz derin devleti'nin ne alakası var?! Akıllara ziyan uydurmalarla bu milleti Mevlana'ya düşman edemezsiniz. Mesnevi'yi okuyup anlamadan eleştiriyorsunuz. Mesnevi'de hikayeler bir çocuğun bile anlayacağı kadar basit anlatılır ama o metaforun arkasında çok derin manalar saklıdır, onu anlamaya da Adnan Oktar'ın zekası yetmez. Eğer o çok tekrarladığınız İngiliz derin devletinin gerçekten karşısında olsaydınız sizi çoktan gömerlerdi. Hala saçma sapan konuşabildiğine göre demek ki onların işine yarıyor. Bu toprakların manevi hakimleri Yunus'a, Mevlana'ya dil uzatanların akıbeti berbat olur. Aklını başına toplasın.

    YanıtlaSil