11 Ekim 2015 Pazar

De ki: Allah bana yeter...


De ki: Allah bana yeter...
Hiçbir zaman için mazlum mağlup olmaz. Allah dostları galip gelecekler. Allah düşmanları mağlup olacaklar.












Allah, sizin düşmanlarınızı daha iyi bilendir; bir veli (en güvenilir bir dost) olarak Allah yeter, bir yardımcı olarak da Allah yeter. (Nisa Suresi, 45)
EyPeygamber, sana ve seni izleyen mü'minlere Allah yeter. (Enfal Suresi, 64)
Biz, Nuh'tan sonra nice kuşakları yıkıma uğrattık. Kullarının günahlarını haber alıcı, görücü olarak Rabbin yeter, (İsra Suresi, 17)
Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Vekil olarak Allah yeter. (Nisa Suresi, 132)
İşte böyle; Biz, her peygambere suçlu-günahkarlardan bir düşman kıldık. Yol gösterici ve yardımcı olarak Rabbin yeter. (Furkan Suresi, 31)
Bu fazl (bol ihsan), Allah'tandır. Bilen olarak Allah yeter. (Nisa Suresi, 70)
"Benim kullarım; senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün (hakimiyetin) yoktur." Vekil olarak Rabbin yeter. (İsra Suresi, 65)
...Hesap görücü olarak Allah yeter. (Nisa Suresi, 6)
Allah, kuluna yeterli değil mi? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa, artık onun için bir yol gösterici yoktur. (Zümer Suresi, 36)
...De ki: "Allah, bana yeter. Tevekkül edecek olanlar, O'na tevekkül etsinler." (Zümer Suresi, 38)
Allah ayetlerinde ne kadar güzel söylemiş, “Allah kuluna kafi değil mi” diyerek... Tüm dünya müminin karşısında da olsa mümin için hiç fark etmez, Allah kendisinden razı olsun, o mümine yeter. Tüm dünya müminden razı olsun ama Allah razı olmasın, mümin tüm dünyayı elinin tersi ile iter ve yalnızca Allah’ın rızasını ister.
İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah'ın rızasını ara(yıp kazan)mak amacıyla nefsini satın alır. Allah, kullarına karşı şefkatli olandır. (Bakara Suresi, 207)
İnsanın tüm hayatı boyunca, doğumundan ölümüne yalnızca Allah’a güvenmesi, yalnızca O’nu vekil tutması ve yalnızca O’ndan korkması ne kadar güzel. Böyle bir mümini hiç kimse korkutamaz, üzemez, sıkıntıya sokamaz. Allah’ı vekil tutan ve dost edinen mümin adeta dünyadacennete kavuşur. Hiçbir zaman yalnız değildir, daima dost edindiği Allah yanındadır. Mümin samimi duasıyla gün içinde hep Allah ile beraberdir, kalbi Allah sevgisiyle dopdoludur.
Dolayısıyla bu dünyada mutlu olmanın ve huzurlu olmanın tek yolu yalnızca Allah’ı dost edinmek ve her zaman “Allah bana yeter, O ne güzel vekildir, O ne yaptıysa en güzelini ve en hikmetlisini yaratır.” demektir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder