10 Ekim 2015 Cumartesi

Hz. Mehdi, Hz. İsa ve ardından Kıyamet...

Hz. Mehdi, Hz. İsa ve ardından Kıyamet...
İmam Mehdi'nin zuhuru olmasa kıyamet çoktan kopmuştu, bitmişti dünya. Kıyamet geldi dayandı kapıya.












Bakın 8. İmam, İmam Ali RızaHz. Mehdi için nasıl dua ediyor:
Allah’ım onu (Hz. Mehdi)’yi dünyada adaleti tesis edenler olan elçilerinin takipçilerini ulaştırdığın en iyi arzulara ulaştır Allah’ım. Adaletsizliği onun eliyle yok et. Adaleti onunla tesis et. Ona uzun ömür vererek yeryüzünü süsle. Dünyanın doğusunu ve batısını onun iradesine teslim et ki insan korkusuyla zerre kadar dahi olsa hiçbir hak gizli kalmasın. Onun adaletinin ışığıyla adaletsizlerin karanlığı yok olsun ve küfür ve dinsizlik ateşinin dili sönsün
(Muhammed Hakimi, imam Rıza’dan (as) hadisler, sf 127, Ferezha-yi ez Suhanan-i İmam Rıza (as)c.1 sf. 101)
Peygamberlerimiz, imamlar ve sahabeler Hz. Mehdi’nin dünyanın son döneminde dünyaya büyük kurtarıcı olarak gönderileceğini çok iyi biliyorlar. Dünya tam anlamıyla şeytan tarafından ele geçirilmişken, Deccaliyet her yanı sarmışken, kan gövdeyi götürürken, Müslümanlar dağılmış ve paramparça olmuşken, Allah Hz. Mehdi’yi gönderecek ve dünyaya son kez İslam’ı hakim edecektir. Kıyametten önce Allah’ın izniyle son bir kez hakimiyet vardır. Bu hakimiyetin ardından, Hz. Mehdi ve Hz. İsa’nın vefaatından sonra kıyamet kopacaktır.
Bizden olan hak üzere Kâim (Hz. Mehdi) kıyam etmedikçe asla kıyamet kopmaz. BU DA ALLAH'IN İZİN VERDİĞİ BİR ZAMANDA OLACAKTIR. Ona uyan kurtulur, ondan geri kalan ise helak olur... (Bihar-ul Envar, cilt 51, s. 65; Isbat-ul Hüdat, cilt 6, s. 382)
...ALLAH DİLEDİĞİ ZAMANA KADAR ONU (HZ. MEHDİ'Yİ) GÖZDEN UZAK TUTAR. DAHA SONRA ZUHUR EDER ve yeryüzünü önceden zulümle dolduğu gibi adaletle doldurur. (Bihar-ul Envar, cilt 52, s. 32; İsbat-ul Hudat, cilt 6, s. 19)?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder