10 Ekim 2015 Cumartesi

Yobazlar kadınları aşağılarken bakın peygamberimiz kadınlar hakkında neler söylemiş...


Yobazlar kadınları aşağılarken bakın peygamberimiz kadınlar hakkında neler söylemiş...
Kadın üstün bir varlıktır, güzel bir varlıktır. Allah kadın ve erkeği eşit yaratmıştır ama kadın muteber bir varlıktır.












Yobazlar hiç durmadan konuşup, yüzlerce kişiye uydurma hurafeleri anlatıyorlar. Anlattıkları din değil,İslam değil. Sevgi yok içinde, şefkat yok, bağışlama yok. Kadın nasıl dövülür, nasıl aşağılanır, adam nasıl öldürülür, nasıl kesilir, nasıl saldırılır, inandıkları bunlar. Birbirlerinden nasıl nefret ettiklerini anlatıyorlar. Kalplerinde sevginin kırıntısı bile yok. Kadını da adeta şeytanla bir tutuyorlar. Sadece birkaç uydurma hadise bile bakmak yobazların kadınlara olan nefretini görmeyi sağlar:  
Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim. (Müslim, İman, 34/132; İbni Mace, Fiten 19/4003)
Doksan dokuz kadından biri cennette, diğerleri ise cehennemdedir. (Sahih-i Buhari)
Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm. (Müslim, İman, 34/132 İbn Mace, Fiten 19/4003)
Yobazlar bu uydurma hadisleri söyleyerek peygamberimize de iftira atıyorlar. Peygamberimiz kadınlara karşı çok sevgi dolu, çok şefkatliydi. Onun kadınlara olan tavrı tüm müminlere örnektir. Kuşkusuz bir kadının İslam’daki değerini anlamamız için bizim de rehberimiz Kuran’dır, uydurma hadisler değil. Peygamberimiz yalnızca Kuran’ın uygulayıcısı olduğuna göre, Peygamberimiz’in Kuran’la mutabık uygulamalarını anlatan hadislerin doğruluğundan emin oluruz. Nitekim söz konusu sahih hadisler, kadınlara karşı ürkütücü bir bakış açısı sergileyen ve Kuran’ın ruhundan tamamen uzak olan mevzu hadislerle tam olarak zıt anlamlar ve uygulamalar içermektedir. Kuran’la mutabık olduğu için sahih olması kuvvetle muhtemel olan hadislerden bazıları şöyledir:
Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, saliha kadın, gözümün nuru olan namaz. [Nesâî, İşretu'n-Nisâ 1, (7, 61).]
Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür... (İ. Asakir)
"Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananlardır." (İ. Asakir )
Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü Teâlâ'nın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin! (Müslim)
Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü Teâlâ sever, rızıklarını artırır. (İ. Lâl)
En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan, güzel ahlaklı kimsedir. (Tirmizi)
En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.  (Nesai)
Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır. (R. Nasıhin)
Hanımını döven, Allah'a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.  (R. Nasıhin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder