10 Ekim 2015 Cumartesi

Hz. Mehdi ve Hz. İsa döneminde, Hz. Mehdi mi, yoksa Hz. İsa’mı imam olacak?


Hz. Mehdi ve Hz. İsa döneminde, Hz. Mehdi mi, yoksa Hz. İsa’mı imam olacak?
Hz. İsa yeni bir din getirmeyecek, Kuran'a uyup İslam'ı son kez hakim edecek.

Bildiğiniz gibi hadislerde Hz. Mehdive Hz. İsa’nın birlikte namaz kılacakları detaylı olarakpeygamberimiz tarafından anlatılmıştır:
İmamları salih bir insan olan Mehdiolduğu halde, Beytü'l Makdis'e sığınırlar. Orada imamları kendilerine sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği bir sırada, bir de bakarlar ki, Meryem oğlu İsa sabah vaktinde inmiştir. Mehdi, Hz. İsa'yı öne geçirmek için arkaya çekilir. Hz. İsa onun omuzlarına elini koyar ve ona der ki, "Geç öne namazı kıldır. Zira kamet (farz namazı kılmak için okunan ezan; namaza başlama işareti) senin için getirilmiştir."... (Ebu Rafi'den rivayet edilmiştir; İmam Şarani, Ölüm, Kıyamet, Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, Bedir Yayınevi, s. 495-496) 
Hadiste peygamberimizin söylediği gibi Hz. Mehdi ve Hz. İsa namaz kılmak için yan yana geldiklerinde Hz. İsa, Hz. Mehdi’ye imamlık yapması için çok ısrar eder ve omuzlarından iterek öne geçirir. Hz. Mehdi ise Hz. İsa’yı kırmak istemiyor, fakat namaza da başlamıyor. Yavaş yavaş geri gelerek Hz. Mehdi, Hz. İsa’ya imamlık yapması için rica ediyor. Hz. İsa o sırada Hz. Mehdi’yi sırtından çok kararlı bir şekilde iterek “imam sensin” diyor. İşte o zaman Hz. Mehdi’nin dünyanın imamı olduğu tam anlamıyla netlik kazanıyor.
Bu namazdan sonra Hz. Mehdi “madem imam benim, ben de seni imam olarak tayin ediyorum” diyor. Bunun üzerine Hz. İsa ondan sonraki namazlarda imamlık yapıyor.
Bediüzzaman Risalelerde dünyaya geldikten sonra Hz. İsa’nın Hz. Mehdi’ye biat edeceğini ve ona tabi olacağını şöyle bildiriyor:
Hattâ, “Hz. İsa aleyhisselam gelir, Hz. Mehdi (a.s)’ye namazda iktida eder (uyar), tabi olur.”Diye rivayeti bu ittifaka (birleşmeye) ve hakikat-ı Kuraniye’nin metbuiyetine ve hakimiyetine (Kuran hakikatlerine uyulmasına ve tabi olunmasına) işaret eder. (Şualar, s. 493)
Çok yakın bir zamanda hem Hz. İsa’nın, hem de Hz. Mehdi’nin nurlu yüzünü göreceğiz. Onların samimiyeti, ihlası ve derin imanlarının vesilesiyle İslam son kez dünyaya hakim olacak ve muhteşem bir altınçağ dönemi yaşanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder